Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Παραιτήσεις στην Κύπρο στη σκιά της τραγωδίας


news247. 
Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου μετά τις φονικές εκρήξεις στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης". Βοήθεια στέλνει η Ελλάδα. Έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος 
Παραιτήθηκαν, μετά τις φονικές εκρήξεις στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς,  ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης.
Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έκανε αμέσως δεκτές τις παραιτήσεις.
Οι παραιτήσεις τους ανακοινώθηκαν μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία.

Την ίδια στιγμή αεροσκάφος C-27, με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αναχωρεί σε λίγη ώρα από την Ελευσίνα για την Κύπρο.
Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών αρχών σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στη βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στη Μεγαλόνησο.
Το ελληνικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Ανείπωτη είναι η τραγωδία στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", στην περιοχή Ζύγι- Μάρι, έξω από τη Λεμεσό, η οποία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με τουλάχιστον 15 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους και 62 να έχουν τραυματιστεί, μετά από ισχυρές εκρήξεις που έλαβαν χώρα γύρω στις έξι το πρωί.
Η ναυτική βάση φέρει το όνομα του αείμνηστου αρχηγού της Ευάγγελου Φλωράκη, ο οποίος, πριν δέκα χρόνια στις 10 Ιουλίου, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στην περιοχή Κουκλιών, κοντά στο αεροδρόμιο της Πάφου, κατά την διάρκεια νυκτερινής πτήσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι οι σοροί των νεκρών μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε ακριβή αριθμό.
Οι γιατροί του Γ.Ν. Λευκωσίας ανέβαλαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία της ημέρας, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ψυχολόγοι για υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων.
"Η κατάσταση από τις πρωινές εκρήξεις στη ναυτική βάση στο Μαρί - Ζύγι είναι τραγική και η καταστροφή στην περιοχή βιβλική", δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Αντώνης Πασχαλίδης.
 Εξάλλου, ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμούς Βασιλικού είναι εκτός λειτουργίας και απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 Το Κέντρο Αίματος απηύθυνε επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος όλων των ομάδων.
"Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω", είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κύπρου.
Στη διάθεση της Κύπρου οι νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας
"Στείλαμε μήνυμα στους αδελφούς μας πως, ότι χρειαστούν, εμείς είμαστε εδώ και η απάντηση που πήρα ήταν ότι αν πράγματι χρειαστούν κάτι, θα ζητήσουν την βοήθειά μας.
Όλες οι νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας είναι στην διάθεσή τους" δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος μετά από επικοινωνία που είχε με τον Χρήστο Πατσαλίδη, υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
http://vathiprasino.blogspot.com/2011/07/blog-post_9435.html