Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γιουνκέρ: Μην κουνάτε το δάχτυλο στους Έλληνες

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο.


Γιουνκέρ: Μην κουνάτε το δάχτυλο στους Έλληνες
«Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε» σημειώνει Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, συστήνοντας στους Ευρωπαίους «να μην κουνούν το δάκτυλο στους Έλληνες, αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν».
Ο πρόεδρος του Eurogroup απορρίπτει έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν θα έβλεπε αρνητικά να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.
Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα αφού σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γιουνκέρ.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/134344/gioynker-min-koynate-to-dahtylo-stoys-ellines
Read more

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.???????


ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.???????
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ???

ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ "ΑΔΕΛΦΕΣ'' ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΡΑΜΟΛΙ ΤΗΣ ΕΕ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΠΑΤΣΑΒΟΥΡ... ΜΕΡΚΕΛ,!!!!!! ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙ ΦΟΡΩΝ,

ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΛΕΑΖΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απίστευτη Απόφαση : ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ
SOS
Νομιμοποίηση του Κόμματος των Παιδοφίλων (PNVD)
από το Τοπικό Δικαστήριο της Χάγης

Μετά την απόφαση του Τοπικού Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν απαγόρευσε την ίδρυσή του, η Ολλανδική Κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδοφίλων (PNVD).
Σε αυτή την περίπτωση η ελευθερία της έκφρασης λειτούργησε εναντίον των δικαιωμάτων των παιδιών.

Βασικοί στόχοι του κόμματος είναι:

- Η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών
- Η νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση

Επίσης, κάθε νομοθεσία, που απαγορεύει την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων και ζώων, τους βρίσκει ρητά αντίθετους.

Κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο οφείλει να αντιταχθεί στην νομιμοποίηση αυτού του πολιτικού κόμματος.

Η Φινλανδία, έχοντας την Προεδρία της Ε.Ε. πρόκειται να αιτηθεί την καταστολή της δράσης του Κόμματος των Παιδοφίλων στην Ολλανδία.
Η αίτηση από την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας κα. θα παραδοθεί στον Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Franco Frattini, Αρμόδιο για Εσωτερικές Υποθέσεις, στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Στα πλαίσια Ατυπης Συνάντησης μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε 20-22 Σεπτεμβρίου στην πόλη Tampere, οι Φιλανδοί πολίτες παρέδωσαν τις πρώτες υπογραφές στην Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρα τους.

Όσο περισσότεροι σε ολόκληρο τον κόσμο συνυπογράψουμε το αίτημα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ισχύς του!
Για το λόγο αυτό προωθείστε το μήνυμα αυτό και σε άλλους για να συγκεντρώσουμε περισσότερες υπογραφές.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​!!!
Όλα τα στοιχεία θα αποσταλούν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Επιτροπή Συλλογής Υπογραφών

(Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.adressit.com/​pedonkielto)

mailto:site@hamogelo.gr subject=Psifos diamartirias kata toy kommatos paidofilon (PNVD)
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_12.html?spref=fb
Read more

Μ. Μόντι: “Οι ‘Ελληνες Παραχώρησαν την κυριαρχία τους”


«Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουν ποτέ στην Ιταλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι.
Συγκεκριμένα ανέφερε: “Οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία- παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες”.
Ο Ιταλός, τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων». Παράλληλα, όμως, παραδέχθηκε πως η «Ιταλία, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία».
«Η δημοσιονομική πειθαρχία που ζητήσαμε δεν αποτέλεσε μια παραχώρηση σε λογικές που αποφασίσθηκαν από άλλους, αλλά, αντιθέτως, καλέσαμε τους Ιταλούς να δείξουν, όλοι μαζί, ότι διαθέτουν περηφάνια, τους καλέσαμε να αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες για ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε ο Μόντι.
Παράλληλα, ο Ιταλός οικονομολόγος και τεχνοκράτης πρωθυπουργός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, να μην χαλάσουν οι σχέσεις του με την γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «εμπιστεύεται το ιταλικό πρόγραμμα εξυγίανσης της δημόσιας οικονομίας».
Πηγή: ΑΠΕ

http://filologos10.wordpress.com/2012/05/12/%CE%BC-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85/
Read more

Τι προβλέπει το σχέδιο απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων

Το σχέδιο της απόλυσης 150.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, απολύσεις που προβλέπονται ήδη από το δεύτερο Μνημόνιο με στόχο την περιστολή των δημοσίων δαπανών, έχει ήδη επεξεργαστεί η απερχόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την Task Force.


Ετσι, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, είτε τώρα είτε μετά από νέες εκλογες - εξαιτίας των οποίων έχουν ανασταλεί, λόγω και πολιτικού κόστους, οι σχετικές διεργασίες - επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη οι διαδικασίες για την απομάκρυση περίπου 50.000 υπαλλήλων το χρόνο, όπως απαιτεί μετ' επιτάσεως η τρόικα.

Μετά την εκπόνηση των κριτηρίων για την αξιολόγηση του προσωπικού, που αναμένεται να επεκταθεί τον Ιούνιο σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του Δημοσίου, η κυβέρνηση επαναφέρει και την απόφαση για την εισαγωγή Συστήματος Περιγραμμάτων Θέσεων. Το σύστημα αυτό σημαίνει ότι όλες οι θέσεις του Δημοσίου θα «επανεξεταστούν» στο πλαίσιο της κατάρτισης των νέων οργανισμών από μηδενική ουσιαστικά βάση με την καθιέρωση νέων προσόντων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που θα αδυνατούν να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις με βάση τις νέες αυξημένες απαιτήσεις.
Σε πρώτη φάση αναμένεται να εκπονηθούν 50 περιγράμματα θέσεων που θα καλύψουν κατά προτεραιότητα, «οριζοντίως», όπως αναφέρεται, θέσεις υπουργείων, γενικών γραμματειών και ΝΠΔΔ διαφόρων κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς και θέσεις ευθύνης.

Αυτό σημαίνει ότι τα 50 αυτά περιγράμματα θέσεων θα αντικαταστήσουν σε ολόκληρο το εύρος του Δημοσίου τα υφιστάμενα διάσπαρτα καθηκοντολόγια και προσοντολόγια που επιτρέπουν την πρόσληψη και, κυρίως, την παραμονή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες. Με βάση αυτά τα περιγράμματα θα κληθούν οι υπάλληλοι να επανατοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας τους, μετά και την ισχύ της κινητικότητας σε όλόκληρο το εύρος του Δημοσίου.


Συγκεκριμένα, τα περιγράμματα θέσεων θα περιλαμβάνουν ιδίως:

- Τον τίτλο και τον ορισμό της περιγραφόμενης θέσης εργασίας.

- Τον σκοπό και το αντικείμενό της θέσης εργασίας.

- Το απαιτούμενο επίπεδο τυπικών και άτυπων γνώσεων και τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για την κάλυψη της θέσης εργασίας.

- Το πλαίσιο δεοντολογίας και επαγγελματικής ηθικής εντός του οποίου καλείται να λειτουργήσει ο κάτοχος της θέσης εργασίας.

- Την ανάλυση της θέσης εργασίας σε κύριες και επιμέρους λειτουργίες που επιτελεί, την περιγραφή των καθηκόντων και τις απαιτούμενες συνθήκες άσκησής τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41620&Itemid=131
Read more

Όταν ο Θεός μοίραζε στις χώρες τη γη τους,ξέχασε την Ελλάδα,η Ελλάδα του είπε:''Θεέ μου εμένα δεν μου έδωσες γη''.Εκείνος απάντησε:''Εσένα θα σου δώσω λίγο από τον παράδεισο..'' ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!

Read more

IIF : ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!


Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) εκτιμά ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν έχει πολλές πιθανότητες να αντέξει. Σε έκθεση του το ΙΙF αναφέρει ότι το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας. των τριών κομμάτων, φαντάζει αρκετά δύσκολο ως απίθανο, ιδίως από την στιγμή που θα κληθεί να εφαρμόσει το αυστηρό πρόγραμμα προσαρμογής....
Σύμφωνα με το IIF το πιθανότερο σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές.
http://dimotikosafari.blogspot.com/2012/05/iif_11.html
Read more

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ". ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ!

Read more

“Εστιάστε στον ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο Βενιζέλος στον Παπούλια επιστρέφοντας την διερευνητική εντολή


20120512-135106.jpgΜε ένα μήνυμα ο Ευ. Βενιζέλος παρεδωσε την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον Κάρολο Παπούλια ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ τριών κομμάτων αλλά όχι και από το ΣΥΡΙΖΑ και «εκεί πρέπει να εστιάσετε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».
Ο κ. Παπούλιας παρατήρησε ότι βλέπει ψήγματα αισιοδοξίας από τον κ. Βενιζέλο τονίζοντας πως τα ανοικτά μέτωπα και οι προκλήσεις για την Ελλάδα είναι πολλές.
http://olympia.gr/2012/05/12/%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b5-%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf/
Read more

Το γνωμικό της Διαμαντοπούλου και τα ρουσφέτια που δεν έκανε ο Ραγκούσης

Eδώ ο κόσμος χάνεται, κυβέρνηση δεν έχουμε, και οι μη επανεκλεγέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- που καταρρέει- κοιτάζουν να ευχαριστήσουν όσους τους ψήφισαν. Δεν το κάνουν όμως έτσι απλά, αφού δράττονται της ευκαιρίας να πετάξουν και τα καρφάκια τους για το μέλλον της παράταξης την οποία όμως λίγους μήνες μόνο νωρίτερα πολλάκις και .....
ποικιλοτρόπως υπονόμευσαν. Η Άννα Διαμαντοπούλου, μέσω sms, μαζί με τις ευχαριστίες της σημειώνει δηκτικά: «Αναλογιζόμαστε, αναθεωρούμε και οργανώνουμε τον αγώνα για την Ελλάδα που αγαπάμε, την Ελλάδα που πληγώσαμε». Η Άννα της Ανάπτυξης έστειλε όμως και mail, με ανάλογο περιεχόμενο που όμως καταλήγει με μία παρηγορητική αποστροφή του αρχαίου λυρικού μας ποιητή Αρχίλοχου. «Μήτε νικών αμφάδην αγάλλεο, μήτε νικηθείς, εν οίκω καταπεσών οδύρεο». Σε μετάφραση, «ούτε αν νικήσεις να χαίρεσαι πολύ ούτε αν νικηθείς να κλαις και να οδύρεσαι στο σπίτι σου». Ο δε Γιάννης Ραγκούσης με ολοσέλιδο ευχαριστήριο μήνυμα στην ιστοσελίδα του, αφού πρώτα ξεκαθαρίζει ότι πήρε ψήφους χωρίς να κάνει ποτέ κάποιο ρουσφέτι, διαμηνύει στη συνέχεια προς την Ιπποκράτους ότι χρειάζεται «σαρωτική ανανέωση κι εκ βάθρων επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ», αφού όμως προηγηθεί η σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας.

Read more

Αύριο οι συναντήσεις του ΠτΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 του Συντάγματος, μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και αφού εξαντλήθηκαν και οι τρεις διερευνητικές εντολές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να διαπιστώσει αν υπάρχει μια τελευταία περίπτωση να σχηματιστεί κυβέρνηση, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές.
Στα πλαίσια αυτά του Συντάγματος και μετά την αδυναμία και του κ. Βενιζέλου να...
σχηματίσει κυβέρνηση, επιστρέφοντας σήμερα την εντολή που του δόθηκε, ο κ. Κάρολος Παπούλιας κάλεσε για αύριο Κυριακή και ώρα τις 12.00 το μεσημέρι, τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο, τους αρχηγούς δηλαδή των τριών κομμάτων που έλαβαν διερευνητική εντολή, ενώ στη συνέχεια θα δει σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις χωριστά τους αρχηγούς των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.
http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/05/blog-post_7674.html
Read more

θα βρεθουμε ξανα- tha brethoume ksana

Read more

Αυστρία: Δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Μόνο αν η Ελλάδα αποχωρήσει εθελοντικά μπορεί να βγει από την ευρωζώνη γιατί προς το παρόν...
Αυστρία: Δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη
δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα διακοπεί και η βοήθεια προς την Αθήνα, διευκρίνισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.



Σχολιάζοντας εικασίες, που διατυπώνουν διάφοροι αυτοπροβαλλόμενοι ως "ειδικοί" ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει και πως η Αυστρία χάνει τα 1,56 δισεκατομμύρια που έχει δανείσει, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας, η κ. Φέκτερ επισήμανε πως είναι άλλης άποψης και «αγωνίζεται για να δοθεί στους Ελληνες ο χρόνος για να ορθοποδήσουν οικονομικά».



Απαντώντας σε ερωτήσεις ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα και τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων απέναντι στο μνημόνιο και το Ευρώ, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών απέρριψε τα σενάρια «αποκάλυψης» και τις συνεχείς εικοτολογίες, σημειώνοντας πως θα πρέπει κανείς να περιμένει πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Αθήνα.



Αναφερόμενη στην κριτική τής μέχρι τώρα αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τη δανειακή σύμβαση, η κ. Φέκτερ παραδέχτηκε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πολύ επώδυνα για τους Ελληνες και στοίχισαν πολλά χρήματα στην Ευρωζώνη, όμως δεν υπήρχαν και άλλες δυνατότητες.



Στις δηλώσεις της στην Αυστριακή Ραδιοφωνία, η κ. Φέκερ επανέλαβε τη θέση της πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα, από εκείνο των διαρθρωτικών αλλαγών.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=42776&category_id=541
Read more

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ!!!

O Πάγκαλος μπορεί να αποτελεί παρελθόν για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά είναι σίγουρα ότι τα... μικρά σπασμένα του θα τα πληρώνουμε για πολύ καιρό ακόμα...
Δείτε λοιπόν πόσο μας κοστίζουν το μήνα τα κινητά στο πολιτικό του γραφείο και μετά μην αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνέλθει ποτέ...

pagaloskinito


πηγη
http://www.katohika.gr/2012/05/blog-post_7051.html
Read more

Μπράβο και πάλι στον Νιgel Farage: "Ο Τιτανικός της ΕΕ χτύπησε παγόβουνο". (βιντεο) .!!!!!!!!!!!

Read more

Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία

Επιχείρηση κατευνασμού από τον Σαμαρά – Άκαρπες για την ώρα οι προσπάθειες επανένωσης της κεντροδεξιάς

Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία
Ρεύμα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έχει δημιουργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και οι μετεκλογικοί χειρισμοί της ηγεσίας που, σύμφωνα με πολλούς, δημιουργούν σκηνικό συσπείρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να εμφανίζεται μετριοπαθής, παραδεχόμενος την εκλογική του ήττα, μιλώντας ανοικτά για «χαμηλά ποσοστά», που δημιουργούν την «ανάγκη ενότητας», ωστόσο η αδυναμία της ΝΔ να ενισχύσει τις δυνάμεις της καθώς και οι πρώτες αποτυχημένες απόπειρες επανένωσης της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, έχουν δώσει τροφή για σχόλια αλλά και διεργασίες στο εσωτερικό της παράταξης.
«Η ήττα ήταν βαριά. Πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα. Κανείς δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει πρόσωπα», τόνιζε χθες, μιλώντας στο newsbomb μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στέλεχος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, πριν αρχίσει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης και η αποκατάσταση της πολιτικής ισορροπίας στον τόπο.
Μεγαλύτερη είναι η δυσφορία στο λεγόμενο φιλελεύθερο κομμάτι της παράταξης, χωρίς ωστόσο οι συζητήσεις και ο προβληματισμός να περιορίζεται αυτή τη φορά, σε συγκεκριμένους μόνο βουλευτές.
«Το ζήτημα δεν είναι μόνο να μαζέψουμε το 'παλιό' αλλά να απευθυνθούμε και στο 'καινούριο'. Δεν μπορεί μόνο ο κος Τσίπρας να απευθύνεται στους νέους», έλεγε, και πάλι στο newsbomb, άλλο στέλεχος της ΝΔ, παραδεχόμενο ωστόσο πως και το άνοιγμα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο, μπορεί, έστω και τώρα, να φανεί χρήσιμο.
Οι διαφοροποιήσεις και οι ενστάσεις «γαλάζιων» τέως και νυν βουλευτών , φάνηκαν και τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Είναι γνωστή άλλωστε η επίσκεψη του Νικήτα Κακλαμάνη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματα, στη Συγγρού, κατά την οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά, εγγράφως τις... «οδηγίες» του, σχετικά με το πώς θα έπρεπε να κινηθεί η ΝΔ σε ενδεχόμενη νέα προσφυγή στις κάλπες. Πιο έντονη ήταν η αντίδραση του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, τέως βουλευτή, Ευάγγελου Αντώναρου, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο tweeter, όπου ανέφερε: «Κάποιοι λέγανε πριν 2 χρόνια πως ο Καραμανλης οδήγησε τη ΝΔ σε "ιστορικό χαμηλό". Τώρα την βυθίσανε στον ιστορικό της πάτο».
«Φουσκώνει» τον Τσίπρα
Δυσμενή σχόλια ακούστηκαν και για τη χθεσινή δριμεία κριτική του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
«Τα ίδια λέγαμε και προεκλογικά. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ανεβάσαμε τον Τσίπρα. Δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί να ασχολούμαστε και τώρα μαζί του», σημείωνε «γαλάζιος» βουλευτής, δηλώνοντας ξεκάθαρα την εναντίωσή του στην επανάληψη της ίδιας άκαρπης ρητορικής.
Αξίζει να σημειωθεί, πως όσοι υπερασπίζονται αυτή την κριτική, δεν διαφωνούν αναγκαστικά στην ουσία των σχολίων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, απλώς εκτιμούν πως έχει τελικώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά τα οποία θεωρεί η «κλειστή», όπως λένε, ομάδα, που περιστοιχίζει τον αρχηγό της παράταξης.
Δυσκολία στο «γάμο» της κεντροδεξιάς
«Και ποιος τρόπος είναι καλύτερος για να ενώσουμε τον Ελληνικό λαό γύρω μας, από το να ενώσουμε εμείς οι ίδιοι τις δυνάμεις μας; Η συσπείρωση, βέβαια, της Κεντροδεξιάς δεν θα γίνει χωρίς αρχές. Δεν θα είναι «συγκόλληση». Θα είναι ενότητα για να παίξουμε το ρόλο μας ως εγγυητές σταθερότητας και ευρωπαϊκής πορείας του τόπου. Θα είναι ενότητα για να νικήσουμε οριστικά το λαϊκισμό και να ανοίξουμε το δρόμο μιας νέας Μεταπολίτευσης. Η Παράταξή μας δεν θα ενωθεί με «φέουδα», ούτε θα υπάρξει ως ομοσπονδία από φέουδα. Θα ξεπεράσει το παρελθόν της και θα υπάρξει ως η μεγάλη Κεντροδεξιά, που διευρύνει τα όριά της προς όλες τις κατευθύνσεις, απευθύνεται σε όλους, αξιοποιεί όλους, συνθέτει απόψεις, αθροίζει δυνάμεις, πολλαπλασιάζει επιρροή», είπε χθες από το βήμα της Αιθούσης της Γερουσίας, ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας, χωρίς να τους κατονομάσει, νέο κάλεσμα σε ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και ΔΡΑΣΗ.
Για την ώρα ωστόσο, δεν έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προσέγγισης των υπολοίπων διαμερισμάτων της «πολυκατοικίας». Στην Καλλιρρόης, αναμένουν ξεκάθαρες κινήσεις ώστε να τοποθετηθούν όπως λένε ξεκάθαρα. Η Ντόρα Μπακογιάννη, λόγω και του οικογενειακού της πένθους, δεν έχει ασχοληθεί σε έκταση με το ζήτημα καθώς άλλωστε δεν της έχει γίνει καμία προσωπική κρούση όπως μεταφέρουν οι στενοί της συνεργάτες ενώ ο Στέφανος Μάνος, με δημόσιες δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει πως η ΔΡΑΣΗ είναι πιο εύκολο να συνεργαστεί με το κόμμα της Χανιώτισσας πολιτικού, καθώς θεωρεί ανάχωμα ακόμη και την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, στο τιμόνι της παράταξης.
Γκρίνια και για τις ...προσεγγίσεις
Πέραν εκείνων που θεωρούν πως το άνοιγμα προς τα κόμματα της κεντροδεξιάς, που δεν πέρασαν το κατώφλι της Βουλής, δεν αρκεί, υπάρχει και μια άλλη ομάδα βουλευτών, τα ονοματεπώνυμα της οποίας είναι γνώριμα στη βάση του κόμματος, που αναπτύσσουν μια γενικότερη ρητορική αμφισβήτησης, προειδοποιώντας στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια για πιθανή «έλευση αποτυχημένων νεοφιλελεύθερων , που θα οδηγήσουν στην αποχώρηση όλης της εργατικής τάξης και της κοινωνικής βάσης που στηρίζει το κόμμα».
Από την κριτική των συγκεκριμένων στελεχών δεν ξεφεύγουν οι δυο Αντιπρόεδροι της παράταξης, στους οποίους χρεώνουν είτε διαφορά προσανατολισμού, είτε πάλι ασθενή παρουσία κατά την κρισιμότερη προεκλογική περίοδο, από τη μεταπολίτευση.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/134255/kazani-poy-vrazei-i-nea-dimokratia
Read more

Τέλος εποχής … έδυσε ο "πράσινος" ο ήλιος!


Την πρώτη από σειρά σαρωτικών αλλαγών που έχει προαναγγείλει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υλοποίησε σήμερα. Ζήτησε και έλαβε -το μεσημέρι- τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Βενιζέλος είπε στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «υπάρχει αναντιστοιχία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική κοινωνία» και ότι «τα όργανα με τη σημερινή τους σύνθεση δεν είναι αντιπροσωπευτικά». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι καταργούνται και όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακό περιφερειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος, η παράταξη θα διαλυθεί και...

θα ξαναφτιαχτεί και ο επόμενος της πρόεδρος θα είναι 30άρης. «Την ώρα που στις 18 Μαρτίου προσπαθούσαμε να ανανήψουμε η ιστορία του Άκη μας αποτελείωσε. Δεν ξέρω τι άλλο θα ακολουθήσει αλλά θα μας πλήξει» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας πιθανώς αιχμές για άλλες υποθέσεις διαφθοράς που μπορεί να έρθουν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, ζήτησε «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του κυβερνητισμού που σάπισε» και τόνισε ότι από όλες τις λέξεις που κυκλοφορούν προτιμά την λέξη «αναγέννηση» για να περιγράψει τη διαδικασία αναζωογώνησης του κινήματος.

Για τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι θα προτιμούσε «να μην είναι συνομήλικος μου αλλά 30άρης» ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει «να προσπαθεί να αντιγράφει Ανδρέα και να αναλάβει τις ευθύνες του»

Παράλληλα προανήγγειλε επιτροπή ανασυγκρότησης ενόψει του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου στην οποία θα μετέχουν οι εκλεγμένοι βουλευτές και μια σειρά άλλων στελεχών του κινήματος τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.


Λίγη ώρα νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας δηλώσεις του εκλεγμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγάκη για ορισμένους που παρακινούν τους ευρωπαίους να μας διώξουν από το ευρώ, δήλωσε:


«Να βγει να πει ποιόν ακριβώς εννοεί ο κ. Δραγασάκης. Αυτά τα πράγματα είναι άθλια αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος του. Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση γίνεται για να αποπροσανατολιστεί από την ουσία επιστολής Τσίπρα ο οποίος έχει ήδη προσαρμοστεί και δεν κάνει καμία αναφορά για καταγγελία σύμβασης»


Μισή ώρα πριν προηγούμενη συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου έδινε διαρροή η Κουμουνδούρου ότι ο κ. Βενιζέλος θα συνυπογράψει επιστολή με τον κ. Τσίπρα. Εχθές που κατατέθηκε υπεύθυνη πρόταση από κ. Κουβέλη τον είπαν Καρατζαφέρη της Αριστεράς. Και σήμερα λίγο πριν νέα συνάντηση του κ. Βενιζέλου με Τσίπρα, στελέχη τους δημιουργούν αυτό το κλίμα. Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει στην απλή αναλογική, δηλαδή στις συνεργασίες, θα πρέπει να απαντήσει γιατί τα στελέχη του δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν δίνουν λύση με το σχηματισμό κυβέρνησης στον τόπο και στην πραγματικότητα εξωθούν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις;.


Από iefimerida
Read more

Ο Άκης έφερε το πρωτογενές έλλειμμα στο 1,679 δισ. ευρώ, κ.Βενιζέλο;

Ο Άκης του έφταιγε του Βενιζέλου για την συντριβή του ΠΑΣΟΚ. Το ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9,09 δισ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 1,679 δισ. ευρώ το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012 στην χώρα που ήταν υπουργός Οικονομικών και μας πούλαγε "φούμαρα" ότι θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο και γι αυτό έπρεπε να....
ψηφίσουμε το Μνημόνιο, αυτό δεν τον πείραξε.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού -σε τροποποιημένη ταμειακή βάση- τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 16,19 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου (16,64 δισ. ευρώ) κατά 448 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 14,65 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2012, παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 335 εκατ. έναντι του στόχου (14,99 δισ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012.

H ως άνω υστέρηση οφείλεται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «αφενός στην απόκλιση των εισπράξεων Φ.Π.Α. (κατά 435 εκατ. ευρώ) έναντι του στόχου, λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και αφετέρου στην υστέρηση ορισμένων μη φορολογικών εσόδων ειδικού χαρακτήρα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/1679.html
Read more

Οι πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται για την κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο


Από το σημείο "μηδέν" αναμένεται να ξεκινήσει η διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία πιθανότατα θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς κατά την διάρκεια των τριών διερευνητικών επαφών που προηγήθηκαν διαπιστώθηκε αδυναμία των πολιτικών αρχηγών να συγκροτήσουν κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.

Όπως αναφέρει σχετικά και το protothema.gr, το μόνο δεδομένο που άφησε πίσω της η περασμένη εβδομάδα – εκτός του κυβερνητικού αδιεξόδου – είναι ότι τα όποια περιθώρια εξεύρεσης λύσης απομένουν θα συζητηθούν μεταξύ των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Φώτη Κουβέλη και του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Υπό αυτά τα δεδομένα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον το περιεχόμενο της ατζέντας με την οποία οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί θα παραστούν στην διάσκεψη.

Με τα έως τώρα δεδομένα οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης φαίνεται να έχουν κάνει μια επί της αρχής συμφωνία για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο και με χρονικό ορίζοντα το 2014.

Στην ουσία της η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο οποίος όμως έχει θέσει ως προαπαιτούμενο την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Κουβέλης έχει ξεκαθαρίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «χωρίς την συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας αρνείται κάθε υποστήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση εξηγώντας ότι δεν αποτελεί οικουμενική λύση αλλά «κυβέρνηση οικουμενικής εφαρμογής του Μνημονίου». Επιπροσθέτως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι πρέπει να σταματήσουν «τα παιχνίδια με τις λέξεις περί επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων του μνημονίου, απεμπλοκή σε κάμποσα χρόνια και σταδιακή απαγκίστρωση. να αφήσουν τα επικοινωνιακά τερτίπια και να μιλήσουνε για την ουσία, για την ταμπακιέρα».

Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα καλέσει εκ νέου, μπροστά στον Πρόεδρο, τους κυρίους Σαμαρά – Βενιζέλο να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό αν θα εφαρμόσουν ή όχι τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφίσει ή σχεδιάζουν να ψηφίσουν, αν θα προχωρήσουν στην κατάργηση της μετενέργειας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αν θα μειώσουν κι άλλο τον κατώτατο μισθό κ.α.

Απέναντι σε όλα αυτά η απάντηση του κ. Βενιζέλου, αλλά και των υπολοίπων πρωταγωνιστών της σύσκεψης αναμένεται να αναφέρει ότι επιβάλλεται να σχηματιστεί πρώτα κυβέρνηση και η χώρα να κυβερνηθεί για να υπάρξει διαπραγμάτευση, αφού η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια ώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41614&Itemid=131
Read more

Ο Αντώναρος συνεχίζει να πυροβολεί τον Σαμαρά

Νέα καυστικά σχόλια από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο
Τι και αν τα προηγούμενα tweet που έκανε προκάλεσαν ντόρο και μεγάλη αναστάτωση , ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν φαίνεται να έχει διάθεση να σταματήσει την κριτική.
"Ο Σαμαράς το γύρισε σήμερα από το αδιέξοδο Εγώ στο νεοδημοκρατικό εμείς...πάλι καλά!", έγραψε στο Twitter ο κ. Αντώναρος.
Λίγο νωρίτερα, είχε γράψει ότι "το χειρότερο στην πολιτική είναι να μην καταλαβαίνεις πού πάει το τσουνάμι και να βαυκαλίζεται ότι είσαι καβάλα στο άλογο..", ενώ σχολιάζοντας την σημερινή πολιτική επικαιρότητα τόνισε: "Άλλη μία ημέρα απραξίας, παθητικότητας και έλλειψης πρωτοβουλιών".
Πυρ κατά βούληση...
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/435327/Default.aspx
Read more

Απομάκρυνση των συνεργατών του Σαμαρά ζητεί η ΔΑΚΕ

Βόμβα στη Συγγρού από τη ΔΑΚΕ που με ανακοίνωσή της ζητεί την παραίτηση συμβούλων του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά
Βόμβα στη Συγγρού από τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, η οποία με ανακοίνωσή της ζητά την παραίτηση συμβούλων του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, από τη μία, και από την άλλη, όπως γράφει η εφημερίδα "Δημοκρατία", υποστηρίζει ότι το προσκλητήριο για μία κεντροδεξιά συμμαχία δεν θα είναι αρκετό, αν δεν συνοδευτεί με προσκλητήριο και άνοιγμα προς την ελληνική κοινωνία.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/434876/Default.aspx
Read more

1 τρις (!) κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανακάλυψε η Noble στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου!

Αποθέματα φυσικού αερίου 991 δισ. κυβικών μέτρων «ανακάλυψε» η Noble Energy στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία, όπως υποστηρίζει η εταιρία, είναι ικανά να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τόσο της Κύπρου όσο και του Ισραήλ. Όπως υποστήριξε ο Τσαρλς Ντέιβινσον, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, σε δήλωσή του...
που δημοσιεύεται στον κυπριακό Τύπο, αυτή η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των ποσοτήτων που μπορούν να εξαχθούν τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς την Ασία, ενώ θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων της Κύπρου με τα γειτονικά κράτη. «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα καλύτερο πεδίο στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε, προσθέτοντας πως οι έρευνες θα συνεχιστούν. . Από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε ότι η ανακάλυψη της Noble Energy έχει τεράστια πολιτική και γεοστρατηγική σημασία όχι μόνο για την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και την προώθηση της ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται πως η Κύπρος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση ακόμα 12 αδειών σε άλλα 12 οικόπεδα, με τη διορία για την υποβολή προσφορών να λήγει στις 11 Μαΐου.
http://www.ypodomes.com/show_newsid.php?news_id=13441
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/1-noble-12.html
Read more

Κακές συναναστροφές!

Read more

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ελεεινοί απατεώνες....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ελεεινοί απατεώνες....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ 4,2 ΔΙΣ: ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ 900 ΕΚ!!
ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Για Ελληνικό ομόλογο που κατέχει η ΕΚΤ πηγαίνουν τα 3,3 δις, το οποίο όπως αποκαλύπτει η Le Monde ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΗΚΕ! Πανηγυρίζουν όμως για το PSI το οποίο εξόντωσε μικροομολογιούχους, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ όπως Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κλπ.
Τα υπόλοιπα 900 εκ. πηγαίνουν για αποπληρωμή
…τόκων! Δηλαδή οι ξένοι δανειστές δεν χάνουν ούτε τους τόκους τους, ενώ οι Έλληνες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα διαθέσιμα κοινωνικής πολιτικής.



Καταλάβατε τώρα πόσο αληθινοί βγαίνουμε για ότι γράφαμε τόσον καιρό; Όλοι δούλεψαν για να υποθηκεύσουν τον δημόσιο πλούτο, να εξασφαλίσουν τους κερδοσκόπους δανειστές και όχι τους καθαρούς επενδυτές ή αποταμιευτές.

*****Ο κύριος Παπαδήμος λοιπόν, εξυπηρέτησε θαυμάσια αυτούς που τον εξέλεξαν για πρωθυπουργό.

Οι επιπτώσεις ενδεχόμενης στάσης πληρωμών για τους κολοσσούς μειώνονται και τώρα το ΔΝΤ ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα για το πλιάτσικο των εγγυήσεων που πρόθυμα τις προσέφεραν οι εντολοδόχοι του πολιτικού συστήματος με κορωνίδα την παρέα του Γιώργου Παπανδρέου.



Τη Δευτέρα, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει τα 450 εκατομμύρια ευρώ ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στην μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της που έκανε το Μάρτιο. Επίσης, η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τις 18 του μηνός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_4591.html
Read more

Ηγετική εμφάνιση Καραμανλή στην ομιλία Σαμαρά

Ηγετική εμφάνιση Καραμανλή στην ομιλία Σαμαρά
Τι συνέβη μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας…Σχόλια προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής κατά την είσοδό του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ερχομός του πρώην πρωθυπουργού έγινε μαζί με τον βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό. Μόλις εμφανίστηκε στην αίθουσα όλοι σηκώθηκαν όρθιοι κι άρχισαν να χειροκροτούν με ενθουσιασμό τον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δείχνει ότι είναι παρών και εγγυάται την ενότητα της παράταξης.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό το γεγονός δεν προκάλεσε μόνο χαμόγελα αλλά και προβληματισμό σε στελέχη της ηγετικής ομάδας, τα οποία δεν χάρηκαν πολύ με την υποδοχή προς τον πρώην πρωθυπουργό.
Αφού τελείωσε η ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίαζαν στους διαδρόμους της Βουλής ότι αν στις επόμενες εκλογές πέσουν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία με ενεργό ρόλο.
Αυτά συμβαίνουν και παρά την προεκλογική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ότι ενισχύει την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος.
newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/05/11/%ce%b7%ce%b3%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb/
Read more

Fitch: Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα υποβαθμιστεί η μισή Ευρώπη

Fitch: Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα υποβαθμιστεί η μισή Ευρώπη
«Καμπανάκι» κινδύνου για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κρούει ο οίκος αξιολόγησης Fitch.Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης στη χώρα ή της αποτυχίας να επιτευχθεί οικονομική σταθεροποίηση, αυτό θα επηρεάσει το αξιόχρεο και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ο οίκος τονίζει ότι έξοδος της Ελλάδας θα σήμαινε πως ο Fitch θα έθετε ολόκληρη την ευρωζώνη υπό παρακολούθηση και ότι εκείνες οι χώρες που έχουν ήδη αρνητική προοπτική θα αντιμετώπιζαν άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης.
Οι χώρες αυτές σύμφωνα με τον οίκο Fitch είναι: η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ιρλανδία
http://olympia.gr/2012/05/11/fitch-%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83/
Read more

Ολοταχώς για νέες εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Ολοταχώς για νέες εκλογές – Όλο το παρασκήνιο
Δραματικές διαβουλεύσεις στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων των διερευνητικών εντολών διεξάγονται μεταξύ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του Α. Σαμαρά με τον Β. Βενιζέλο αλλά και τον Φ. Κουβέλη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προηγουμένως και αυτός επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
Στόχος ήταν να πειστεί ο κ. Κουβέλης να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις όμως οδηγούνται σε αδιέξοδο καθώς ο Φ. Κουβέλης επιμένει ότι δεν σκοπεύει να γίνει ο μετεκλογικός Καρατζαφέρης σε μια κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θέτει ως προυπόθεση την συμμετοχή κι όχι απλώς την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει σε επαναληπτικές εκλογές. Αμυδρή είναι και η πιθανότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης καθώς ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου που θα προσέλθουν με πρόταση την οικουμενική σκοπεύουν να βάλουν όρους και προυποθέσεις που αποκλείεται να δεχθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έχουν σχέση με την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής.
Άλλωστε ήδη όλα τα κόμματα βρίσκονται ήδη σε προεκλογικό κλίμα. Ο Α. Σαμαράς από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του χάραξε σαφώς προεκλογική τακτική επιλέγοντας την μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα έδωσε και θεωρητική κάλυψη στην τακτική του μιλώντας για Φιλοευρωπαικό και αντιευρωπαικό μέτωπο ενώ παράλληλα εξήγγειλε πρωτοβουλία επανένωσης της κεντροδεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας την τακτική αυτή στήνει το φιλοευρωπαικό του προφίλ χωρίς να απεμπολεί τα περί επαναδιαπραγμάτευσης με τον Α. Τσίπρα να δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Ο Β. Βενιζέλος ήδη κάλεσε την Κυριακή – ημέρα που πιθανότατα θα γίνει και η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας-σε κομματική εκδήλωση τα στελέχη, τους βουλευτές αλλά και όσους πολιτεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ .
24h.gr
Read more

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ AΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΓΕΣΙΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / EKM , AΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΟΖΕ ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΡΟΖΟ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΙ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Αθήνα, Πέμπτη 10 Μαϊου 2012
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.
Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.
Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.
Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση.
Με τιμή,
Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/05/h.html
Read more

ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΤΕΛΟΣ.!!!!!!!!!!


ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΤΕΛΟΣ‏.!!!!!!!!!!

ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ
ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ -ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΣΤΙΓΜΗ- ΕΜΕΙΣ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ , ΑΚΟΜΗ

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ή ΑΛΛΙΩΣ 3Ε.

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,

ΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΟΥ Η ΑΠΡΟΣΩΠΗ

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΙΓΩΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ' ΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
COCA COLA
AMITA
FANTA
SPRITE
NERO AYRA
NESTEA
FRULITE
ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗS
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ILLY
SODA TUBORG
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΟΤΑ POWERADE
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ

ΛΥΣΕΙΣ...
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΩΡΑ .....ΑΥΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ !!!!
http://pwssekatanthsanellada.blogspot.com/2012/05/blog-post_11.html
Read more

Εκτάκτως στον Παπούλια ο Παπαδήμος

Γιατί ζήτησε συνάντηση o απερχόμενος πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Καθοδόν προς το Προεδρικό Μέγαρο είναι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί εκτάκτως με τον Κάρολο Παπούλια.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Παπαδήμος θέλει να ενημερώσει για διαδικαστικά θέματα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ειδικότερα. Πρόκειται για τη Σύνοδο Κορυφής, στις 23 Μαίου και την εκπροσώπηση της χώρας μας. Εάν δεν υπάρχει νέος πρωθυπουργός έως τότε, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας μας. Ενδεχομένως να εκπροσωπηθεί από υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ενδεχόμενης υπηρεσιακής κυβέρνησης.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/435093/Default.aspx
Read more

Το … εγέρθητι του Καραμανλή για Σαμαρά

Την «ατάκα» των ημερών χρησιμοποίησε και ο πρώην πρωθυπουργός για να αστειευτεί
Τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς έγιναν δεκτοί από τους βουλευτές της Ν.Δ. στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος με παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θέλησε και να αστειευτεί κατά την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα ψυθιρίζοντας με χιούμορ «εγέρθητι»…
Είναι η ατάκα των ημερών άλλωστε.
Στα σοβαρά τώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ο Καραμανλής κουνούσε θετικά το κεφάλι του, δείχνοντας ότι συμφωνεί με τα όσα άκουγε κυρίως για τους όρους της Ν.Δ. σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/434977/Default.aspx
Read more

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

pasok-prin-meta
Η εικόνα μιλάει μόνη της… Αριστερά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές και δεξιά τα έδρανα που καταλαμβάνει σήμερα. Το πριν και το μετά της πασοκικής δυναστείας…

makeleio.gr
http://olympia.gr/2012/05/11/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b1/
Read more

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…!!! ΟΙ "ΕΠΙΤΑΓΕΣ" ΤΟΥ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ...!!!


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…!!! ΟΙ «ΕΠΙΤΑΓΕΣ» ΤΟΥ Φ ΚΟΥΒΕΛΗ…!!!

Το 2010 ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ προτείνει για Δήμαρχο τον ΚΑΜΙΝΗ …και …εκλέγεται…!!!

Ομοίως προτείνει τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ για Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης …και ..…εκλέγεται…!!!

Τα πακέτα που διαχειρίζονται οι παραπάνω Δήμοι είναι τεράστια…!!!

Σήμερα ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ προτείνει νέα Οικουμενική κυβέρνηση και… θα υλοποιηθεί….!!!

Δεν έχει καμιά σημασία αν θα συμμετέχει η όχι…!!!

Να τονιστεί ότι οι δύο Δήμαρχοι «φροντίζουν άριστα τον Ελληνισμό» με την περιποίηση των λαθρομεταναστών…..

ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ…



Να με θυμάστε……..

Μετά από την πλήρη απαξίωση του κέντρου της Αθήνας… ..

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (προϋπολογισμός 10 δις ευρώ) ….θα υλοποιηθεί από την ομάδα του κ. ΚΟΥΒΕΛΗ που περιτριγυρίζει τον ΚΑΜΙΝΗ … ..

όσοι ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να ερευνήσετε την ομάδα των έργων του Δήμου της Αθήνας, και την σχέση της με τον κ. ΚΟΥΒΕΛΗ….
Ο THOUREIOS τα έχει ξαναγράψει…… θα επανέλθει….!!!!!
Είναι πολλά τα λεφτά……!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_11.html
Read more

Beatles- Let It Be

Read more

Σχετικά με την απαγόρευση των Υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις). Εξαίρεση θα ζητήσει το Υπ. Παιδείας την επόμενη εβδομάδα, του αιρετού Δ. Μπράτη

Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 10/5/ 2012
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ
d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893


Σχετικά με την απαγόρευση των Υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών
(αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις)

Εξαίρεση θα ζητήσει το Υπ. Παιδείας την επόμενη εβδομάδα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όπως, ήδη, σας έχω ενημερώσει με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών έχουν απαγορευθεί όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, κατά την προεκλογική περίοδο και μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα, το Υπ. Παιδείας εφόσον δε σχηματισθεί κυβέρνηση, την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσει άδεια από την ειδική τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας που προβλέπεται στο Ν.2190/94 άρθρο 28, παρ.4, έτσι ώστε να εξαιρεθεί η εκπαίδευση από την απαγόρευση και να πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, μεταθέσεις, παραιτήσεις, μετατάξεις). Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Δημήτρης Μπράτης
Read more

ΟΕΛΕ: Για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση μηνύεται ο Υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑ ΝΟΘΕΥΣΗΣ, ΨΕΥΔΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ MHNYΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΕΛΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕ Η ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ παράθεσε σήμερα συνέντευξη τύπου για το ζήτημα της γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανάφεραν πως προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Παιδείας για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, καθώς ο Υπουργός Παιδείας, στη σπουδή του να υπογράψει τη γνωμοδότηση, ώστε να εξυπηρετήσει την επιχειρηματική ομάδα στην οποία και ο ίδιος, ως Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ανήκει, παραβίασε το νομικό πλαίσιο. Επίσης, πληροφόρησαν πως ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει από τη θέση του τον Υπουργό Παιδείας, διότι τη χρησιμοποιεί, ώστε να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.
Read more

22% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα ...ακούς Γιώργο

Πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων παρατηρούν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι αναμένουν παράλληλα επιδείνωση του σοβαρού προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. Το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση, τα συναισθήματα που βιώνουν εντόνως σήμερα οι Ελληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% τη διετία .... 2009 - 2011.

Απ' αυτή την ατμόσφαιρα δεν μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά, ακόμη κι αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία. Οι νοσηλείες των παιδιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 10% - 15%.

Τα περισσότερα παιδιά προσέρχονται στα παιδιατρικά τμήματα των Νοσοκομείων με έντονους πονοκεφάλους, κοιλιακά άλγη και πόνους στα άκρα. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται προκύπτει ότι οι πόνοι δεν οφείλονται σε κάποιο νόσημα. Για τις περισσότερες περιπτώσεις ο παράγοντας είναι ψυχογενής.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες, όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια, είτε ανάμεσα στο ζευγάρι, είτε με παιδιά, γίνονται εντονότερα τις περιόδους οικονομικής κρίσης. Τα αιτήματα, από ανθρώπους που δυσφορούν αυτήν την περίοδο, προς τις υποστηρικτικές μονάδες, έχουν αυξηθεί κατά 20% - 30%. Υπάρχει όμως, δυσκολία κάλυψης των τεράστιων αναγκών λόγω των περικοπών.

Τις παραπάνω επισημάνσεις έκαναν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και διευθυντής της Ε' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθηγητής κ. Αθ. Σκουτέλης και ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικόν κ. Ελ. Λύκουρας, με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου στις 16 - 19 Μαϊου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Λύκουρα, η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, με το χρέος να αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα στη συσχέτιση οικονομικής δυσχέρειας και κατάθλιψης.

Εκτός από τους αμιγώς οικονομικούς παράγοντες, ο φόβος, η ανασφάλεια κι η αβεβαιότητα για το μέλλον, ως ψυχολογικές επιπτώσεις που συνδέονται με οικονομικές παραμέτρους, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Σχετικές έρευνες υπογραμμίζουν ότι ακόμα και για όσους εργάζονται, η εργασιακή επισφάλεια και ο φόβος απώλειας εργασίας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικότερες αιτίες κατάθλιψης από το ίδιο το γεγονός της ανεργίας, με το άγχος της απόλυσης να μετασχηματίζεται συχνά σε καταθλιπτικό επεισόδιο.

Η κατάθλιψη στις μικρές ηλικίες σχετίζεται με ψυχοπιεστικές καταστάσεις, ενώ επηρεάζονται σημαντικά η σχολική επίδοση και οι σχέσεις με τους άλλους.
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/05/22.html
Read more

Πόσοι θα εισαχθούν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με πέρυσι -προς όφελος κυρίως των ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.λπ.)- είναι εφέτος ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας, συνολικά διατίθενται 76.094 θέσεις, από 74.440 πέρυσι, είναι δηλαδή αυξημένες κατά 2,22%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, διατίθενται εφέτος:



  • Στα Πανεπιστήμια 44.381 θέσεις, έναντι 41.920 πέρυσι (+5,87%)
  • Στα ΤΕΙ 31.713 θέσεις, έναντι 32.520 πέρυσι (-2,48%).


Τις θέσεις αυτές να διεκδικήσουν 87.491 περίπου εν δυνάμει υποψήφιοι, τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου και οι περίπου 15.000 απόφοιτοι προηγούμενων ετών που υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις.


Ειδικά για τα ΤΕΙ, διαπιστώνεται ανακατανομή στις θέσεις με ορθολογικότερα κριτήρια, ενώ επανέρχονται στο μηχανογραφικό 15 Τεχνολογικά Ιδρύματα που δεν είχαν δεχθεί πέρυσι υποψηφίους.


Το υπουργείο Παιδείας έκρινε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι ο αριθμός εισακτέων εφέτος δεν πρέπει να μειωθεί, ώστε να ανακουφισθεί σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης η ελληνική οικογένεια στέλνοντας τα παιδιά της στα δημόσια ΑΕΙ.


Για τον ίδιο λόγο, σημειώνεται ότι ελήφθη μέριμνα για περαιτέρω ενίσχυση οικογενειών με πρόσθετες ανάγκες, μέσω της άρσης περιορισμών που αφορούν στα κριτήρια υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες (πολυτεκνίας, τριτεκνίας, κοινωνικά κ.ά.). Τα νέα διευρυμένα κριτήρια, μάλιστα, θα ισχύσουν και για τους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2011.


Συνολικά, ο αριθμός των θέσεων για τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) αντιστοιχεί στο 15,9% του φετινού συνολικού αριθμού των εισακτέων, από 10,8% πέρυσι. (MEGA)
Read more

Σ.Μάνος: Ποια "πανστρατιά"; Φτιάχνουμε μεγάλο κόμμα με την Ντόρα!

Τελικά, αντί για "πανστρατιά" στην κεντροδεξιά, θα έχουμε δύο ... "στρατιές" μία της ΝΔ και μία του νέου κοινού σχήματος που υποστήριξε ότι θα υπάρχει ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, σε συνέντευξή του στη κρατική τηλεόραση, για την εξέλιξη των συζητήσεων με την πρόεδρο της....
Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Εκτίμησε ότι τα δύο κόμματα θα καταφέρουν να συνεργαστούν και έκανε λόγο για ένα νέο, διευρυμένο κόμμα, με καινούριο καταστατικό και μέλη το οποίο θα αλλάξει το σκηνικό.

«Θέλουμε να υπάρξει ένας ευρύτερος κεντρώος χώρος μαζί με την κεντροαριστερά. Θα διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με πρόσωπα», τόνισε.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Μάνος σημείωσε ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει στη κυβέρνηση καθώς είναι δεύτερο κόμμα. «Πουθενά η αξιωματική αντιπολίτευση δε συμμετέχει στην κυβέρνηση, αυτή είναι ελληνική εκδοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_853.html
Read more

Μεγάλες αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ κατά Φ.Κουβέλη



Μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ από την διαφαινόμενη σύμπλευση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σ'ένα κυβερνητικό σχήμα που όπως έχει σημειώσει το defencenet.gr θα αποτελούσε "πολιτική ανωμαλία" και περισσότερο θα ενθάρρυνε παρά θα αποθάρρυνε την αστάθεια στην χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εντός της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ έχει ξεσηκωθεί μεγάλο κύμα αντιδράσεων σε σημείο που αύριο συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ στις 13.00 προκειμένου να "καθησυχαστούν" οι ανησυχίες των βουλευτών.

Κι αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σε περίπτωση που το κόμμα του κ. Κουβέλη γίνει ο... Καρατζαφέρης του δικομματισμού (σύμφωνα με τη φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, για να περιγράψει τι θεωρεί ότι του ζητούν τα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο), τότε η Δημοκρατική Αριστερά κινδυνευει με πολιτικό αφανισμό.

Είναι βέβαιο ότι αν τελικά συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τελικά δεν θα τον ακολουθήσουν 19 βουλευτές, αλλά κάποιοι ή αρκετοί ολιγότεροι. Τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΗΜΑΡ είχαν σπάσει από ψηφοφόρους του κόμματος που "απειλούσαν Θεούς και Δαίμονες" αν η ΔΗΜΑΡ συνέπρατε σε μνημονιακή κυβέρνηση.

Η αντίδραση των βουλευτών των των πολιτών έχει μεταβάλει εν μέρει την βεβαιότητα που ύπήρχε το απόγευμα, αλλά κάθε άλλο παρά έχει ματαιωθεί το εγχείρημα: Η δημοσκοπική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την κατάρρευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν είναι καθόλου ευνοϊκοί οιωνοί για τις επόμενες εκλογές αν τελικά γίνουν.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το οποίο θα συγκληθεί, αφού ο κ. Βενιζέλος καταθέσει τη διερευνητική εντολή. Ένα συμβούλιο που θα συμμετάσχει και ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ν.Μιχαλολιάκος

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41497&Itemid=131
Read more

Πιθανότητα κυβέρνησης από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέσω του Κάρολου Παπούλια - Δεδομένη η άρνηση Τσίπρα - Δεν αποκλείονται νέες εκλογές

Πιθανότητα κυβέρνησης από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέσω του Κάρολου Παπούλια - Δεδομένη η άρνηση Τσίπρα - Δεν αποκλείονται νέες εκλογές- Τα τρία κόμματα γνωρίζουν την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα του χρεώσουν την όποια αποτυχία
- Την Παρασκευή τα κρίσιμα ραντεβού Βενιζέλου με Σαμαρά και Τσίπρα
- Η ΔΗΜΑΡ πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014
- Συντονισμένη επιχείρηση πιέσεων στην Ελλάδα να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση
- Το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών μέσα στον Ιούνιο είναι ορθάνοιχτο

Οι εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πλέον καταιγιστικές τις τελευταίες ώρες, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός, πλέον υπάρχει μία μικρή αισιοδοξία ότι θα είναι εφικτή ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Αλλά και αυτό φαίνεται πως δεν πρόκειται να συμβεί μέσω των διερευνητικών εντολών ούτε και αυτής του κ. Βενιζέλου, αλλά μόνο μέσω του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής να αποτελεί ερώτημα.
Μετά την πρόταση του κ. Κουβέλη για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2014, πολλοί άρχισαν να μιλούν για ελπίδα, αλλά και αυτή έχει πολλά αγκάθια.
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_4455.htm
Read more

ΡεπουσοΚουνέλης

Read more

Μέρκελ: Δεν υπάρχει λύση στο ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων χωρίς την Ελλάδα

Μέρκελ: Δεν υπάρχει  λύση στο ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων χωρίς την Ελλάδα : Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων χωρίς την Ελλάδα ανέφερε  η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων χωρίς την Ελλάδα ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη της στη σλαβική υπηρεσία της Deutsche Welle μετά τη συνάντησή της με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Γιάνεζ Γιάνσα…
Η Μέρκελ ανέφερε ότι έχει συζητήσει επανειλημμένα και με τις δύο πλευρές χωριστά για το ζήτημα και ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει για την επίλυσή του.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική όλων των χωρών των Βαλκανίων και ότι θα… λυπηθεί εάν τα Σκόπια δεν ενταχθούν στη Συμμαχία ούτε κατά την προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ…
star.gr
http://olympia.gr/2012/05/10/%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bf%ce%bd%ce%bf/
Read more

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν είναι μόνο η φωνή του Ευάγγελου Αντώναρου που διαφοροποιείται στη Νέα Δημοκρατία και ζητούν άμεσα πρωτοβουλίες στη Συγγρού για να μην βρει η επόμενη ημέρα κατακερματισμένη την παράταξη.
Κι άλλα στελέχη, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος - αυτοί μέχρι στιγμής τουλάχιστον - βλέπουν θετική την πρόταση του κ. Αντώναρου να οδηγηθεί το κόμμα σε νέο συνέδριο, στο οποίο θα κληθούν οι εκπρόσωποι όλων των συγγενών κομμάτων της παράταξης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην ημέρα και στα επόμενα 24ωρα, οι φωνές αυτές θα πολλαπλασιαστούν με δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών.


Read more: http://kwstaskaramanlis.blogspot.com/2012/05/blog-post_5722.html#ixzz1uUHaC5sk
Read more

Βενιζέλος: Συμφωνούμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Βενιζέλος: Συμφωνούμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
«Ο κ. Κουβέλης διατύπωσε μια υπεύθυνη πρόταση, η οποία συμφωνεί με τη δική μας… για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη.
«Το πρώτο βήμα είναι αισιόδοξο. Θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου συναντώντας τον κ. Σαμαρά αύριο και ενδεχομένως τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/05/10/%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5/
Read more