Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ


Ενώ τα σενάρια φουντώνουν για επιστροφή Καραμανλή και αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, στελέχη της οποίας βάζουν ζήτημα Σαμαρά, το CRETALIVE αποκαλύπτει σήμερα μια συνάντηση που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Πάνος Καμμένος πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που διατηρεί άριστες σχέσεις είδε τη μέρα των εκλογών τον κ. Καραμανλή! Μάλιστα συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Σαμοθράκη- όπου ψήφισε - και αναχώρησε με το φουσκωτό για τη Ραφήνα για να δει τον κ. Καραμανλή! Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να ηγηθεί μιας προσπάθειας για την αναγέννηση της ΝΔ με τους σημερινούς όρους και τις συνθήκες που έχουν προκύψει...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καραμανλής απέρριψε την πρόταση αυτή επιμένοντας στη δική του γραμμή πλεύσης. Ο κ. Καμμένος φέρεται αποφασισμένος να επανέλθει προφανώς έχοντας κατά νου και τις διεργασίες στη ΝΔ όπου πολλά στελέχη πλέον θα βάλουν ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας και προτείνουν Καραμανλή!

Η επισήμανση γίνεται από την ιστοσελίδα tovima.gr καθώς έχουν ξεκινήσει συζητήσεις από στελέχη εντός και εκτός ΝΔ για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Κώστας Καραμανλής, προκειμένου η Κεντροδεξιά να αποκτήσει ξανά ενιαία έκφραση και να διεκδικήσει με αξιόπιστο τρόπο την εξουσία.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima έχει τίτλο «Η ώρα του λογαριασμού στην ΝΔ. Η επόμενη μέρα και η λύση Κώστα Καραμανλή για την επανένωση της Κεντροδεξιάς». Παρά το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του αποσύρθηκε η επίμαχη αναφορά στον Καραμανλή, αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από την Συγγρού.

[...]

Κορυφαία «γαλάζια» στελέχη ήδη συζητούν το ενδεχόμενο να κληθεί άμεσα, ο κ. Κώστας Καραμανλής, τουλάχιστον ως μεταβατική λύση, για να επανενωθεί η κεντροδεξιά και πάει με άλλο σχήμα στις εκλογές.

Τα μηνύματα όμως από την πλευρά Καραμανλή δεν είναι, μέχρι στιγμής θετικά, αφού ο τέως Πρωθυπουργός δεν φέρεται διατεθειμένος να εμπλακεί σε αυτή τη φάση σε εσωκομματικές συζητήσεις.

Μάλιστα, προ ημερών, οι συνεργάτες του έστειλαν σαφές μήνυμα ότι ο ίδιος επιθυμεί την ενότητα της Ν.Δ. και δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις, αν και έμπειρα στελέχη, λένε ότι στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα.

Το σίγουρο είναι όμως ότι πλέον τίθεται μετ' επιτάσεως η ανάγκη να προχωρήσει η ανασύνθεση της κεντροδεξιάς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να επανενωθεί η παράταξη.

Αυτό το κεντρικό αίτημα που τίθεται από πολλά στελέχη δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον κ. Σαμαρά που οφείλει, όπως λένε πολλοί, να κινηθεί άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση και να επουλωθούν πληγές του παρελθόντος.



Read more: http://kwstaskaramanlis.blogspot.com/#ixzz1uD4bPMye