Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Φ.Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ στηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!



Ο Φώτης Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά θα στηρίξουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά την συνάντηση που είχε μαζί με τον επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ.

"Θα στηρίξουμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα του δώσουμε κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, αλλά και γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης" δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την Βουλή.

Συγκεκριμένα επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει στο να υπάρξει κυβέρνηση και αυτή είναι η υπεύθυνη θέση μας» πρόσθεσε.

Η δήλωση του Φ. Κουβέλη: «Ο κ. Τσίπρας έχει στα χέρια του την εντολή. Τον κάλεσα να τη διαχειριστεί στο όνομα της κοινωνίας που ζητάει λύση.

Του επανέλαβα την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες.

Του είπα ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση Αριστεράς, με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Επανέλαβα τη σαφή και συγκεκριμένη προγραμματική μας θέση: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται.

Η ΔΗΜΑΡ συμβάλει έτσι για να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.
Αυτή είναι η υπεύθυνη θέση μας έναντι της κοινωνίας και της χώρας»
.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41296&Itemid=131