Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Λοβέρδος: «Δημαγωγικό το ΠαΣοΚ πριν το 2009»!


Και αιχμές κατά Βενιζέλου:
«Λάθος ο όρος χρεοκοπία»!

Σε γενναία κριτική του κόμματός στο οποίο ανήκει, προέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Mega.
Σε ένα από τα γνωστά του ειλικρινή ξεσπάσματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε:
«Ήταν λάθος η άποψη που εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του 2009. Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό. Είπε ότι επεσήμανε.
«Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του "όχι"», πρόσθεσε μεταξύ άλλων , ενώ ανέφερε:
 υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν»
«Ειδικά από μια φάση και μετά, συμφωνώ. Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε
το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το έχω πει. Και το έχω πει, τώρα, στην κρίση».
Για το θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα ήταν «πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη χρήση όρων χρεοκοπία ή με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό».

Μιχελάκης: «Αποδεικνύονται τα συνειδητά ψέματα»!

Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μεχελάκης ανέφερε:
«Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία. Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας. Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα! Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η Πατρίδας μας.
Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα».

Λοβέρδος: «Επιχειρώ να συμβάλλω σε κλίμα συνεννόησης»!
Ο υπουργός Υγείας,  σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κλασικό δείγμα του μεταπολιτευτικού δημαγωγικού μικροκομματισμού, τον οποίο πρέπει να υπερβούμε για να προσφέρουμε στο λαό και στη χώρα την απαραίτητη συνεννόηση. Όσοι βλέπουμε αυτή τη συνεννόηση ως εθνική ανάγκη, θα πρέπει να αγνοήσουμε τους οπαδούς του μικροκομματισμού γιατί αυτοί πάντα ήταν πολύ μακριά από τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας».