Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Γιατί οι Έλληνες ξεχνάνε τόσο εύκολα Παυλάρα;


Χθες το βράδυ, μιλούσα με τον Παύλο, ένα σοσιαλιστή φίλο μου, ο οποίος επαινούσε την εξαγγελία Βενιζέλου περί ανάθεσης της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών σε ιδιώτες.
Τα επιχειρήματά του τα αντλούσε από άρθρα σοσιαλιστών δημοσιογράφων, οι οποίοι..
 γράφουν αυτές τις μέρες (θα τα είδατε και σείς), πόσο "αναγκαία είναι η ανάθεση της είσπραξης των χρεών σε ιδιώτες, αφού οι εφοριακοί κάνουν λευκή απεργία, είναι τεμπέληδες, είναι άχρηστοι και ορθώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση θα αναθέσει τη δουλειά σε ιδιώτες, κλπ, κλπ".
-Δηλαδή ρε σύντροφε του λέω, είναι κάτι που πρέπει να επαινέσουμε σε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση;
-Ε, φυσικά μου λέει, ο φίλος σοσιαλιστής, βλέπεις άλλη λύση;
- Ξέρεις πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα; τον ρωτώ
- Ναι, μου λέει, 41,1 δις, το είπε ο Βενιζέλος (όσοι δεν το ξέρετε δείτε τοhttp://www.evenizelos.gr/el/statementsgr/2380-paremvasi).
-Ε, τότε, του λέω, γιατί αντιδρούσατε και σκούζατε ρε σύντροφε, όταν ο Καραμανλής πήγε να το κάνει το ίδιο και τα ληξιπρόθεσμα ήταν μόνο 20 δις;Έχεις καταλάβει ότι, όχι μόνο δεν εισπράξατε ούτε ένα ευρώ, αλλά διπλασιάσατε (!!!), ναι διπλασιάσατε τα "ανείσπρακτα" ;
-Άντε ρε μου λέει ο σοσιαλιστής φίλος, πότε είπε τέτοια ο Καραμανλής και σιγά να μη διπλασιάσαμε εμείς (οι πασόκοι) τα ληξιπρόθεσμα.
Επειδή η κουβέντα γινόταν σε αναψυκτήριο και δεν ήταν πρόχειρες οι αποδείξεις, σύντροφε Παυλάρα, κάνω από αυτό που σου υποσχέθηκα χθες βράδυ, τώρα που βρέθηκα σε υπολογιστή.
Ιδού, για να σου φύγουν οι απορίες:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ