Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Εκλογή προέδρου Κ.Ο. άμεσα - Νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Πρόταση για δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα καταθέσει στο Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αυτη την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα , λέγεται ότι θα ζητήσει εκλογή προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις προσεχείς εβδομάδες από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και προσφυγή στη βάση του κόμματος για την ανάδειξη νέου προέδρου τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Απριλίου. Είναι βέβαιο ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν θα αποδεχτεί την πρόταση αυτή παρα μόνο με συγκεκριμένους και σαφείς όρους , όπως η κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος τον Ιούνιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως η πλειοψηφία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στην εσωκομματική αντιπολίτευση του Παπανδρέου θα ζητήσουν καθαρές λύσεις και την άμεση έναρξη των διαδικασιών για να κλείσει η εκκρεμμότητα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Το πρωί , ο βουλευτής Καρδίτσας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στο Βήμα FM, χαρακτήρισε αυτοκτονική τη δυαρχία επιμέζοντας στις καθαρές λύσεις.
Η εσωκομματική αντιπολίτευση θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει την κωλυσιεργία που δυναμιτίζει την ενότητα της παράταξης και οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε μια εκρηκτική κατάσταση απειλώντας την ενότητά του. Υπέρ των καθαρών λύσεων και της άμεσης έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν η Τόνια Αντωνίου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιάννης Μίχας, ο Κώστας Ασκούνης, ο Δημήτρης Σακελάρης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κώστας Πανταζής, ο Νίκος Σαλαγιάννης, και η Συλβάνα Ράπτη.
Είναι πιθανό αν υπάρξει αδιέξοδο να ζητήσουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που είναι απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου να θέσουν σε ψηφηφορία την πρότασή του, και στη συνέχεια να ζητήσουν την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να λυθεί η εκκρεμμότητα της ηγεσίας από το κορυφαίο όργανο.Το βέβαιο είναι πλέον ότι πέντε από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης, θα κινηθούν από κοινού και θα τοποθετηθούν υπέρ των καθαρών λύσεων.
 iefimerida.gr
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/357473/Default.aspx