Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Νέες απεργίες προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
















Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με νέες απεργίες μετά την απεργία της 5ης Μαΐου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει, η μορφή και ο χρόνος τους θα συγκεκριμενοποιηθεί την Πέμπτη.

Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς (στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος) και της 5ης Μαΐου, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, (στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως).

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά μεταξύ άλλων για αποφάσεις της κυβέρνησης «με την πρωτοφανή αγριότητα λεηλασίας του εισοδήματος και των εργασιακών, ασφαλιστικών δεδομένων και εγγυήσεων για όλους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους» που ρίχνει βαριά σκιά στην 1η ΜΑΗ του 2010 για τη χώρα μας.

Σημειώνει πως ήδη το κυβερνών κόμμα «έχει κηρύξει ήδη πολιτική χρεοκοπίας και πτώχευσης, φτώχειας και εξαθλίωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων, μικρών, χαμηλών και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Υποστηρίζει ακόμη πως αυτές οι επιλογές κινούνται ήδη οριακά επί του Συντάγματος και δεν έχουν την κοινωνική νομιμοποίηση, καθώς και πως «όλοι και όλες ματώνουν και πτωχεύουν εκτός των λίγων, των κερδοσκοπικών χρηματιστηριακών και εμποροβιομηχανικών συμπλεγμάτων των κεφαλαιούχων που με τις πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν και την ευθύνη για την κρίση, χαίρονται, στηρίζουν, πλειοδοτούν στη μεταβίβαση του κόστους, του χρέους, των ελλειμμάτων, που επί σειρά χρόνων διόγκωσαν και διογκώνουν προς την πλευρά των απλών ανθρώπων του μόχθου».
naftemporiki.gr