Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εισβολή αποστράτων στο ΥΠΕΘΑ - Έστειλαν Στρατό εναντίον τους! (upd4)


Εισβολή εκατοντάδων απόστρατων σημειώθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την κεντρική πύλη της Μεσογείων! Προσπάθησαν να τους εμποδίσει η ασφάλεια, δεν τα κατάφεραν έσπασαν τζάμια στο φυλάκιο της εισόδου και με εντολή της πολιτικής ηγεσίας έγινε δεύτερη γραμμή άμυνας από ... στρατιώτες στο εσωτερικό του περιβόλου.
Οι απόστρατοι που έχουν φτάσει στα έσχατα όρια της ανέχειας δείχνουν αποφασισμένοι για όλα. Η αστυνομία έχει ήδη κληθεί, αλλά είναι αργά. Το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει: "ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΡΧΗΓΟΙ"! Θα βγούν;
------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 15.05): Οι απόστρατοι κατάφεραν να απωθήσουν το στρατιωτικό τμήμα που έστειλαν εναντίον τους και έφτασαν στην είσοδο των Επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ο Α/ΓΕΣ, Φ.Φράγκος έχει κατεβεί από το γραφείο του για να τους ηρεμήσει, αλλά αυτοί θέλουν τον υπουργό.
ImageΣτη φωτογραφία που δημοσίευσε το yened.blogspot.com βλέπουμε κατεστραμένες τζαμαρίες στην είσοδο του υπουργείου από την είσοδο των αποστράτων.
------------------------------------------------------------------------------------- 
Με δήλωσή του από την Βουλή όπου βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας αντί να αντιμετωπίσει με κατανόηση το θέμα (ας πούμε με όσο κατανόηση αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους τουρκικούς τραμπουκισμούς στο Αιγαίο και την Κύπρο),  "έριξε "λάδι στη φωτιά": "Τέτοιοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Δεν ειναι κράτος μάσα στο κράτος δεν έχουν ιδιαιτερα προνόμια αν δεν αποχωρήσουν θα δώσω εντολη να βγουν με την βία" είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης.
Οι απόστρατοι όμωε δεν φεύγουν και εναντίον τους κατευθύνεται ειδική μονάδα της Στρατονομίας, ενώ η στρατιωτική μονάδα εφέδρων που είχε σταλεί εναντίον τους, αποσύρθηκε
Για "αμόκ" του υπουργού μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, οποίος αφού δήλωσε ότι η ΝΔ καταδικάζει κάθε είδους τραμπουκισμούς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και –όπως είπε- ο λαός σε λίγο θα οδηγήσει εκείνη σε αποστρατεία.
Τα γεγονότα καταδίκασε και το ΚΚΕ δια του Σπύρου Χαλβατζή ο οποίος τόνισε ότι δεν χρειάζονται «κορώνες» και κάλεσε την κυβέρνηση να κουβεντιάσει με τους διαμαρτυρόμενους αξιωματικούς γιατί «τα πολιτικά προβλήματα αντιμετωπίζονται πολιτικά και όχι με άλλου είδους λύσεις» σημείωσε.
Κατά (!) των αποστράτων τάχθηκε και ο ΛΑΟΣ με τον Αστέριο Ροντούλη να συνιστά στον Υπουργό Άμυνας όμως, ότι δε χρειάζεται βία. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε- αφού είπε ότι δεν γνωρίζει το γεγονός- ότι σήμερα η δημοκρατία δεν απειλείται από απόστρατους αξιωματικούς αλλά από μία ιδιότυπη πραξικοπηματική πολιτική οικονομικής επιβολής.
Τελικά η παρέμβαση του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου φαίνεται ότι είχε "πυροσβεστικά" αποτελέσματα. Στην αρή τον αποδοκίμασαν οι απόστρατοι, αλλά μετά κατάφερε να τους ηρεμήσει και εν τέλει τους οδήγησε εκτός υπουργείου.
Πάντως, πονούσε η ψυχή του Έλληνα, βλέποντας γέροντες πρώην αξιωματικούς των Ε.Δ., 70 και 80 ετών να κλαίνε επειδή δεν έχουν να φάνε και να πληρώσουν νοίκια και λογαριαμούς ΔΕΗ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24802&Itemid=139#.ToXJfYVkTz8.facebook