Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Real fm

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Real fm
Ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Real fm
Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τον προπηλακισμό που δέχθηκε από ομάδα διαδηλωτών που εργάζονται στις αμυντικές βιομηχανίες.
«Αυτό που συνέβη χθες, δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο ζωής μου. Είμαι από τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στον κόσμο και θα κυκλοφορούν. Είναι το ρίσκο που πρέπει να παίρνει ο κάθε πολιτικός», σχολίασε αρχικά για το περιστατικό του προπηλακισμού του, ο Π. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:
«Αυτά τα φαινόμενα, είναι βέβαιο ότι τα καταδικάζει κανείς και χαίρομαι γιατί τα καταδίκασε σύσσωμος ο κόσμος. Υπάρχει κάμποσος κόσμος που βλέποντας τις χθεσινές εικόνες, είπε καλά του έκανε. Αυτό πρέπει να το δούμε. Αυτό δείχνει μια μεταβολή στην κοινωνία και όσο δεν επουλωθούν οι πληγές αυτής της κοινωνικής έκρηξης, τότε δεν θα φτάνει η καταδίκη».
Αυτή τη στιγμή, το κοινωνικό κράτος έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα τα οποία αγγίζουν τον κοινωνικό ιστό. Από εκεί και πέρα, όσο και αν καταδικάζουμε παρόμοια φαινόμενα, θα υπάρχουν πολλοί που θα λένε «καλά τους έκαναν». Αυτό πρέπει να το δούμε», είπε ακόμα.
Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα ανοιχτά ζητήματα της δικαιοσύνης με τους πολιτικούς, ενώ σχολίασε και την εποχή της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.
«Τον τελευταίο καιρό, έχουμε δει μια κινητικότητα σημαντική από όλους τους μηχανισμούς ελέγχου. Πάνε με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στο παρελθόν. Οι καιροί επιβάλουν να πάμε, όχι μόνο με την πιο δυνατή ταχύτητα, θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει χθες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο είπε:
«Ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τον χρόνο για την σύσταση εξεταστικής για το πρώτο μνημόνιο. Δεν κάνουμε πίσω. Θα κάνει καλό και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ».
«Ο κ. Καραμανλής, είπε το σύνολο της αλήθειας. Η Ελληνική οικονομία, αν ο κ. Παπανδρέου είχε συνειδητοποιήσει αυτά που είχε πει ο κ. Καραμανλής, δεν ήταν ανάγκη να πάμε σε κανένα μνημόνιο. Ο κ. Καραμανλής, εκλιπαρούσε τον κ. Παπανδρέου», ήταν το σχόλιο του, μεταξύ άλλων για την εποχή όπου κυβερνούσε ο Κ. Καραμανλής.