Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βενιζέλος κατακεραυνώνει τους συκοφάντες: Ποτέ δεν ζήτησα επέμβαση στην Συρία! Αυτός είναι ηγέτης για Νόμπελ ειρήνης.


Να δεις που σε λίγο θα βγει και ο Κουβέλης για να στηρίξει την πρόταση Πούτιν…

Βενιζέλος: Ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα ελληνικής στρατιωτικής εμπλοκής στη Συρία

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ηθελημένη παραποίηση θέσεων, τονίζοντας προς τα 
κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «δεν υπάρχει ζήτημα και ουδέποτε ετέθη» για στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία.

Κατηγορηματικός ότι «δεν έχει τεθεί ούτε ζήτημα στρατιωτικής συμμετοχής ούτε παροχής στρατιωτικών διευκολύνσεων» εκ μέρους της Ελλάδος σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, εμφανίστηκε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ηθελημένη παραποίηση θέσεων και τονίζοντας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και ουδέποτε ετέθη».Επίσης, σημείωσε ότι «ουδέποτε η Ελλάδα αναφέρθηκε σε στρατιωτική επέμβαση», αλλά «καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων χωρίς να κάνει μνεία σε δράστη».
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η χώρα μας «ζητά καθαρή απερίφραστη καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων και ζητά πολιτική λύση, μια Γενεύη 2 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι στρατιωτική λύση», ενώ σημείωσε ότι «το ίδιο λέει και η Ε.Ε.

«Η παραποίηση αυτή των επίσημων θέσεων της κυβέρνησης οδηγεί στην εντύπωση ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να αφήσουν να εξελιχθεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος στην πρωτολογία του σημείωσε πως «Υπάρχει δίκτυο προστασίας των Ελλήνων πολιτών στη Συρία. Εφόσον χρειαστεί να απομακρυνθούν θα υπάρχει ανακοίνωση και επικοινωνία».

Επεσήμανε επίσης πως «υπάρχει όλη η προετοιμασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Άμυνας σε σχέση με κύμα πιθανό προσφύγων από τη Σύρια που θα φτάσει, όμως στην Ελλάδα σε δεύτερο βαθμό γιατί τα χερσαία σύνορα είναι αυτά θα τα δεχτούν πρώτα».

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «η δική μας χώρα μετά από μια περίοδο αμηχανίας ξαναβρίσκεται μέσα στο κεντρικό ρεύμα της διεθνούς κοινότητας και των δυτικών χωρών», ενώ συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της, πρώτον ως κράτος μέλος του ΟΗΕ και δεύτερον ως μέλος Ε.Ε και του ΝΑΤΟ και πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία και η λύση να βρεθεί μέσα από τη Γενεύη ΙΙ».

Αναφερόμενος και στο Σκοπιανό ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «κάθε ενέργεια ιδεολογικής χρήσης και κατασκευής της Ιστορίας που έχει οσμή αλυτρωτισμού δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την Ελλάδα, είναι εχθρική ενέργεια». Αναφερθείσα στο θέμα η πρώην υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «όσο υπάρχει Γκρουέφσκι στα Σκόπια δεν θα βρούμε λύση». «Κρατιέται στην εξουσία πάνω σε μια εθνικιστική ατζέντα η οποία δεν θα του επιτρέψει ούτε τώρα να προχωρήσει σε συμβιβασμό», κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Πληροφορίες από: skai Μέσω olympia
http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_9786.html