Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Γράφεται η συνέχεια της Μαδρίτης και των Ιμίων


Χρόνια τώρα η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίχθηκε στην «πανάκεια Ερντογάν». Στην υποκειμενική δηλαδή εκτίμηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας μπορούσε να την οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε και θα λυνόντουσαν αυτομάτως και όλα τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πόσο λανθασμένη είναι αυτή η πολιτική επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη Ερντογάν

Τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία πέταξαν και χθες παράνομα πάνω από το Αγαθονήσι, προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα και την επιχείρηση «φιλίας και γοητείας» του Ερντογάν και την απαράδεκτη κυβερνητική προπαγάνδα των εγχώριων γκαιμπελίσκων περί των προθέσεων των Τούρκων

Όπως γράφουμε στο Μάθανε ότι χρεοκοπούμε, και πλάκωσαν κι οι Τούρκοι ο Ερντογάν παρέμεινε αμετακίνητος στις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Κύπρο. Σιγά μην υποχωρούσε απέναντι σε μια ασθμαίνουσα κυβέρνηση αντιμέτωπη με μια μεγάλη εσωτερική κρίση.

Αντιθέτως η κυβέρνηση Παπανδρέου, με όσα είπαν και δήλωσαν ο πρόεδρός της και ο αντιπρόεδρός της έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους και έστειλαν το μήνυμα στους ξένους προστάτες τους ότι επιθυμούν διακαώς να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική που άρχισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με στυλοβάτη της τον Γ. Παπανδρέου) στην Μαδρίτη και τα Ίμια.

Ο όρος «εδαφική λεπτομέρεια», ή «γεωγραφική ιδιομορφία» που χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος συνιστά 100% υιοθέτηση των τουρκικών ισχυρισμών που υποστηρίζου ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν τάχα συνέχεια της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας μια ιδιαιτερότητα δηλαδή της Φύσης!!!

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρωταγωνιστή των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την Συμφωνία της Μαδρίτης στην η οποία αναγνωρίζει για πρώτη φορά ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

(Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει εδαφικές διαφορές με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν από τρίτους !!!)

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε πάτημα στους στρατηγούς της Τουρκίας που τόσα χρόνια ισχυρίζονται ψευδώς ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία

Ο Γ. Παπανδρέου δικαιολόγησε την τουρκική επιθετικότητα !!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου επέτρεψε στον Ερντογάν να κάνει και υποδείξεις στα άλλα κόμματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στην κυβέρνηση του φίλου του του Γιώργου.

Φυσικά για να μην μένει καμιά αμφιβολία προς ποίους απευθύνονται όλα αυτά και με τις υποδείξεις ποίων γίνονται ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να ομιλεί σε άπταιστα αμερικανικά (Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα αμερικανικά)

antinews