Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο Ανθρωπός τους στην Ελλάδα ειναι φυσιολογικό να φεύγει συνεχώς.

Πολλά ταξίδια θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου στις αρχές του φθινοπώρου.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την Απασχόληση στο Οσλο, η οποία διοργανώνεται από το ΔΝΤ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας. Μία εβδομάδα μετά θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Και δεν αποκλείεται στο ενδιάμεσο να τύχει και τίποτα έκτακτο, καθώς ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη διπλωματία κορυφής και την εξωστρεφή διακυβέρνηση, ανεξαρτήτως της κριτικής που δέχεται για εγκατάλειψη του γάμου και στροφή στα πουρνάρια.

===================

Σχόλια: Εντελώς Προσωπικά τα κίνητρα πίσω από όλα αυτά τα ταξίδια. Ας τα δούμε…

Όπως ο κάθε άλλος πολίτης θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις στο περιβάλλον του και ειδικότερα στο διεθνές γίγνεσθαι. Ό τίτλος του Πρωθυπουργού μιας χώρας λειτουργεί ως Βάθρο και του δίνει απλά extra βαρύτητα στα όσα λέει του. Το γεγονός ότι αυτή η χώρα είναι χρεοκοπήμενη οφείλεται στο “Ελληνικό ταμπεραμέντο” διαφθοράς και στους προηγούμενους. Ο διαχωρισμός με αυτό το ταμπεραμέντο είναι πλήρης και φαίνεται σε κάθε του κίνηση όσο και στους σύμβουλου του. Το εθνικό ή το κοινωνικό συμφέρον έχει τεθεί και υπηρετεί επι μακρόν το ατομικό και το είδαμε καθαρά αυτό στην αλλαγή πολιτικής δεκαετιών με το Ισραήλ, στο σχέδιο Αναν στο συνεχιζόμενο deal με την μειονότητα στο σταμάτημα των Αγωγών και στην έλευση του ΔΝΤ.

Το πολιτικό κόστος στην Ελληνική κοινή γνώμη είναι αδιάφορο καθώς αμφότεροι ποτέ έτρεφαν αισθήματα συμπάθειας. Το «δεν με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου» αρκεί να σώσω την χώρα» κάνει την Ελληνική Δημοκρατία κλινικά νεκρή.

Η σωτήριολογικη προσέγγιση της κοινωνίας μας εμπεριέχει το προσωπικό φόβο της αποτυχίας. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί θα είναι να τον προσπαθήσει κάποιο διεθνές ΜΜΕ να μεταδώσει την έννοια και την ουσία της λέξης Γιωργάκη.

Το χειρότερο που του συμβαίνει ήδη είναι το ότι τον αγνοούν ολοκληρωτικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.



http://papaioannou.wordpress.com/2010/08/19/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9/