Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αν δεν δοθεί η δόση, οι δανειστές και όχι οι Έλληνες κινδυνεύουν με αφανισμό!



Γράφει ο Δευκαλίων

Η στήλη το είχε επισημάνει και καταγγείλει πολλές φορές. Η  διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού  δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία καλοστημένη παράσταση, που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει και να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ώστε να περάσουν τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2 με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις. 
Απόδειξη; Οι χθεσινές εξελίξεις.
Από την απόλυτη αντίθεση προχθές και τους λεονταρισμούς των δύο «αριστερών» εταίρων της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, στην συμφωνία εχθές την νύχτα.
Το είπαμε και το ξαναλέμε. Τα περισσότερα από τα μέτρα που πρόκειται να υιοθετηθούν είναι ήδη ψηφισμένα και περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2. Άρα δεν υπήρχε αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Θα ενσωματωθούν δε ως εξειδικευμένες δημοσιονομικές πολιτικές στον Προϋπολογισμό και το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο και στην συνέχεια θα εφαρμοσθούν στο οικονομικό έτος 2013. Αυτά ως προς το σκηνικό που έχει στηθεί στην εσωτερική πολιτική με θέμα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ συγκυβέρνησης των...
δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού και της τρόικας.
Φυσικά ο σχεδιασμός της τρόικας δεν σταματά σε αυτήν την κουτοπόνηρη επικοινωνιακή φάρσα. Είναι σαφώς πιο μακρόπνοος και έχει παντελώς διαφορετικούς στόχους. Η τρόικα έχει υποχρέωση να υποβάλει μία έκθεση στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Με βάση αυτήν την έκθεση θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί η καταβολή της περιβόητης δόσης των 31,5 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Θαυμάστε δημοκρατική λειτουργία! Η επιβίωση ενός λαού εξαρτάται από τις απόψεις και διαθέσεις κάποιων γραφειοκρατών-τεχνοκρατών που απαρτίζουν την τρόικα.
Διότι αυτή είναι η φαινομενικά πεμπτουσία του προβλήματος. Με την πολιτική που χάραξε και ακολούθησε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, η επιβίωση των Ελλήνων εξαρτάται από τις διαθέσεις της τρόικας. Την ίδια ακριβώς πολιτική ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά.
Γιατί όμως η στήλη χρησιμοποιεί την λέξη φαινομενικά;
Διότι η πολιτική της τρόικας, όπως αποδεικνύει μέχρι σήμερα η ίδια η ζωή, σπρώχνει την χώρα και τον λαό στον αφανισμό και μεταφέρει τον πλούτο της χώρας στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων που έχουν κερδίσει τα άπειρα δις ευρώ από τα πανωτόκια που πληρώνουν από την επανάσταση του 1821 και μετά οι Έλληνες. Μόνο που το κάνει σιγά-σιγά και βαθμιαία. Έτσι δεν γίνονται άμεσα κατανοητές οι αθέατες και σαφώς ανήθικες πτυχές αυτής της πολιτικής από τις πλατειές λαϊκές μάζες.
Μοιραίο αποτέλεσμα... δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα η ανάλογη λαϊκή αντίδραση.
Ποια είναι όμως η εναλλακτική πολιτική που θα σώσει την πατρίδα και τον λαό από τον μεθοδευμένο αφανισμό που επιβάλουν από κοινού μνημονιακές κυβερνήσεις και τρόικα; 
Μία Πατριωτική-Δημοκρατική πολιτική που θα βασίζεται στους κάτωθι άξονες:
-    Αποτελεσματική αντιμετώπιση της επικείμενης ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτή η επιλογή είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να μην διαλυθεί παντελώς η εναπομείνασα εθνική κοινωνική συνοχή.
-    Τιμωρία των ενόχων της Ελληνικής Τραγωδίας. Δεν είναι δυνατόν να δέχεται επ’ άπειρον ένας λαός να υποφέρει τα πάνδεινα και ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Τραγωδίας να απολαμβάνουν την ελευθερία τους και τα “αγαθά” της δράσης τους.
-    Άμεσο Κούρεμα του χρέους. Ας είμαστε λίγο λογικοί. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνονται ακόμα και το 2005 δάνεια που δόθηκαν στην χώρα την εποχή της Επανάστασης του 1821.
Θα αντιτείνει όμως κάποιος καλοπροαίρετος αναγνώστης… Εάν γίνει πράξη αυτή η πολιτική δεν θα δοθεί η δόση και θα οδηγηθεί η χώρα στον αφανισμό.
Λάθος τεράστιο! Ελάχιστα χρήματα από τις μέχρι σήμερα καταβληθείσες δόσεις κατέληξε στις τσέπες των Ελλήνων. Σχεδόν όλα τα χρήματα των δόσεων κατέληξαν στις τσέπες των δανειστών. Αυτό λένε τα απολογιστικά στοιχεία. Άρα αν δεν δοθεί η δόση, οι δανειστές και όχι οι Έλληνες κινδυνεύουν με αφανισμό! 

Moντάζ "Το Γρέκι

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8222.html