Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αναμένοντας την 6η Νοεμβρίου…


Του Μ.Μ
Ζούμε μια εποχή παραλογισμού και συνεχούς πλύσης εγκεφάλου.
Οι Έλληνες έχοντας πλέον βομβαρδιστεί από όλους τους μαθητέυόμενους μάγους της οικονομίας, έφτασαν να ζουν σε μια χώρα όπου η κατάσταση χαρακτηρίζεται με ακατονόμαστο τρόπο.
Οι διαρκείς ανακολουθίες στις δηλώσεις των στελεχών του πολιτικού συστήματος είναι πλέον εμφανείς.
Μόνο που ο ελληνικός λαός έχει πλέον μνήμη χρυσόψαρου και αδυνατεί να ανακαλέσει γεγονότα του παρελθόντος.


Έτσι, σίγουρα δεν θυμάται τον λαϊκισμό που έκαναν οι διάφοροι “κλόουν”  και “ακροβάτες” πριν τους ανατεθεί η ευθύνη να οδηγήσουν το πλοίο.
Το τι πρέπει να γίνει στη χώρα, είναι πολύ απλό και κατανοητό. Έχει περιγραφεί από διακεκριμένους νομικούς και οικονομολόγους καθηγητές, και που επίσης περιγράφεται σε βασικά εγχειρίδια προπτυχιακών σπουδών. Το τραγικό είναι
ότι όλες αυτές οι φωνές ξαφνικά σίγησαν, η απομακρύνθηκαν διακριτικά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Και φτάνουμε σήμερα στην εποχή των περίφημων μέτρων που διαρκώς αλλάζουν, αυξάνονται και αναβάλλονται ενώ κλειδώνουν κάθε εβδομάδα και τη Δευτέρα ξεκλειδώνουν.Γιατί όμως; Γιατί η έκθεση των “σωτήρων” δανειστών αναβάλλεται για μετά τις αμερικανικές εκλογές; Δεν είναι ευρωπαϊκή υπόθεση; Τι θα αλλάξει μετά; Σύμφωνα με μεγάλα κανάλια, προβάδισμα έχει ο Φίλος και υποστηρικτής του “καθηγητή” στο Χάρβαρντ.
Ή μήπως…. κάνουν μαύρες σκέψεις περί του αντίθετου και προσπαθούν να τις διώξουν από το νου τους;
Άραγε αν αλλάξει κάτι εκεί, θα αλλάξει και εδώ;
Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες βρίσκονται σε λήθαργο. Οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς για φοροδιαφυγή και λαμογιά. Στα πλαίσια των “δημοκρατικών θεσμών” περιθάλπονται αδύναμοι μουσουλμάνοι και οι Έλληνες υποβαθμίζονται συνεχώς.
Έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή οι Έλληνες θα πρέπει να ξυπνήσουν και να γυρίσουν την πλάτη σε όσα τους καταδυναστεύουν. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μακριά από τα σκουπίδια τουρκικής και φτηνιάρικης παραγωγής και προελεύσεως.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο αφελληνισμός και η αλλοτρίωση που περιγραφόταν παλιότερα στις σχολικές εκθέσεις είναι πλέον γεγονός. Και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι όλοι όι Έλληνες μια γροθιά.
Το μόνο όπλο που μπορεί να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα είναι η παιδεία, και η γνώση. Αυτό που προσπαθούν να στερήσουν μέσα από νόμους και μεθοδεύσεις που μόνο στόχο έχουν την υποβάθμιση του σχολείου και των αγαθών που αυτό παρέχει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αριστοτέλης και τα “Πολιτικά” του. Εκεί υπάρχουν οι απαντήσεις για τα σημερινά κακώς κείμενα στο πολιτικό σύστημα. Έλληνες, ανοίξτε τα βιβλία!!!
http://olympia.gr/2012/09/27/%CE%B1%CE%BD%CE%B1