Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην … εξουσία.!!!


Θα το έχετε βεβαίως καταλάβετε όλοι ότι για μια ακόμα φορά η ΝΔ έκανε το ακατόρθωτο: να κατέχει δηλαδή τύποις την εξουσία και τους υπουργικούς θώκους, αλλά την χώρα να κυβερνά το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”. 
Παλαιότερα, η εξήγηση του παραδόξου αυτού ήταν σχετικά απλή: οι νεοδημοκράτες έπαιρναν σε κάποιες εκλογές την κυβέρνηση, το σύστημα ΠΑΣΟΚ τους άρχιζε τις σφαλιάρες και τελικά συγκυβερνούσαν με την μερίδα του λέοντος να συνεχίζει να πηγαίνει στους πράσινους και στους γαλάζιους το “κάτι τι” τους για να μην γκρινιάζουν.

Σήμερα η εξήγηση είναι …ανόητη. “Δεν πρέπει να δημιουργούμε προβλήματα στον Βαγγέλη που αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα” λένε στην κυβέρνηση. Και αφήνουν τους ΠΑΣΟΚους να αλωνίζουν και τον Βενιζέλο να ελέγχει ουσιαστικά το δημόσιο με το 10%.

Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη παράνοια. Την οποία μάλιστα ο γνωστός θεωρητικός εγκέφαλος της κυβέρνησης της δίνει και ιδεολογική χροιά. “Δεν πρέπει να δυσκολεύουμε τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη“, λέει. Αντιθέτως, “ο στόχος μας πρέπει να είναι η ενσωμάτωση”.

Τι να εννοεί άραγε; Να φτιάξουν ένα νέο γαλαζοπράσινο κόμμα; Να συσπειρωθούν σε ένα νέο κόμμα οι εναπομείναντες “συστημικοί” της πολιτικής σκηνής; Πράγμα το οποίο άλλωστε το βλέπουμε να συμβαίνει μπρός στα μάτια μας. Σαν …. “συστημικός ΣΥΡΙΖΑ” μοιάζει η κυβέρνηση, με τρεις συνιστώσες, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, λέτε αυτοί οι φοβεροί ΠΑΣΟΚοι να διαχυθούν οι μισοί στην δεξιά και οι άλλοι μισοί στην αριστερά και να συνεχίσουν έτσι να μας κυβερνούν στον αιώνα τον άπαντα;

Δείτε επίσης τι συμβαίνει με τον καταπράσινο ΣΔΟΕ. Είναι ασύγκριτα πιο ισχυρός από το Μαξίμου και κατάφερε να ελέγχει μέχρι το πολιτικό παιχνίδι.!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6520.html