Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Καρατζαφέρης: Στις 3 Απριλίου είναι πιθανόν να έχουμε εκλογές


ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.

«Πιθανόν να πάμε σε εκλογές. Αυτές μπορούν να δώσουν στη χώρα μια πολυπόθητη νέα ευκαιρία. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και σοβαροί. Στο βαθμό που μπορώ να επηρεάσω τα πράγματα, διαβεβαιώνω τον Ελληνικό λαό ότι θα δείξω την απαραίτητη ευθύνη και σοβαρότητα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Τ/Σ ALTER.
Για τις εκλογές

Είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν την 3η Απριλίου εκλογές. Κακά τα ψέματα, η αλήθεια είναι μία. Σήμερα μόνο τρία κόμματα μπορούν να είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές πρόγραμμα και μια προοπτική για το αύριο και το μέλλον της χώρας. Οποιοσδήποτε συσχετισμός ανόρθωσης της ηγεσίας στον τόπο, περνά από τις διαδικασίες των 3 αυτών κομμάτων. Τα άλλα δύο, το ΚΚΕ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, έχουν αποφασίσει να περιθωριοποιηθούν με τις τακτικές της επαναστατικής γυμναστικής που εφαρμόζουν και ακολουθούν. Είναι επιλογή τους. Έχει ανοίξει ένας δίαυλος κοινής αντίληψης και επικοινωνίας σε σημαντικά θέματα της χώρας. Χαίρομαι που η πολιτική ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ, τα θέματα που αναδείξαμε και προβάλλαμε επί μια δεκαετία, όπως το άσυλο, η λαθρομετανάστευση, η ΑΟΖ, κ.λπ. έχουν υιοθετηθεί, και είναι στη πρώτη γραμμή της ατζέντας και των δύο άλλων κομμάτων.
Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο

Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου θα οδηγηθεί στο σενάριο των εκλογών που έχει κατά νου, γιατί βλέπει το αδιέξοδο στο οποίο ωθείται η κυβέρνηση του. Η σημερινή κυβέρνηση το τελευταίο τρίμηνο, θυμίζει την αντίστοιχη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή πριν πέσει. Βλέποντας ότι οδηγείται σε μια αναγκαία απόδραση ο κ. Παπανδρέου, δεν θα ήθελε να έχει την απαξιωτική τύχη του κ. Καραμανλή, και θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να εξέλθει από αυτή την κατάσταση, λιγότερο τραυματισμένος.Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στη περίπτωση μας. Οι διαρκείς επαναλαμβανόμενες εκπλήξεις με "νέα μνημόνια", δεν βοηθά καθόλου να βγούμε από την κρίση.
Αντί να πλησιάζουμε στην έξοδο της κρίσης, όλο και περισσότερο απομακρυνόμαστε από αυτήν.
Για το φορολογικό Νομοσχέδιο

Έχουν χάσει πλέον το μέτρο. Αυτά που κάνουν είναι τρελά. Ποιος θα ανοίξει νέα επιχείρηση με αυτά τα μέτρα που παίρνουν; Με αυτά τα πράγματα που κάνουν "πνίγουν", αντί να αναπτύσσουν και να ζωογονούν την αγορά. Έλλειμμα εμπειρίας και γνώσης της πραγματικής αγοράς Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι καλό παιδί και αρκετά ευφυής, αλλά δεν γνωρίζει καθόλου το αντικείμενο του. Συνεχίζει να κάνει λάθη επί λαθών. Δουλεύει προς την λάθος κατεύθυνση. Ο κ. Παπανδρέου θεωρώ ότι πρέπει να τον αντικαταστήσει. Στη θέση αυτή επιβάλλεται να τοποθετήσει ένα έμπειρο άτομο με γνώση και πρακτική εμπειρία της πραγματικής οικονομίας. Η θέση αυτή, ιδιαίτερα τώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες, απαιτεί άνθρωπο που διαθέτει ουσιαστικές γνώσεις των θεσμών, της λειτουργίας, της ψυχολογίας της "πιάτσας" και της αγοράς.
Εκπέμπω Σ.Ο.Σ. Είμαστε σε λάθος δρόμο

H ταμειακή "πρεμούρα" τον κάνει να παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις και λανθασμένα μέτρα. Μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και τραγικό τρόπο σε ένα "καιάδα". Είμαστε σε λάθος δρόμο. Η σημερινή κυβέρνηση δεν γνωρίζει που πηγαίνει, είναι πανικοβλημένη, συγχυσμένη και συνεχώς βαθαίνει το ρήγμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία αυτής της κυβέρνησης. Πρέπει να φύγει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της μονομέρειας, το οποίο ή δεν γνωρίζει, ή φοβάται να γνωρίσει την αλήθεια και να την αντιμετωπίσει. Συνεχώς υπακούει τυφλά και πειθήνια τις μεθόδους και τις συνταγές των τροϊκανών.
Πολύ καλός ηθοποιός ο κ. Παπανδρέου

Ο κ. Παπανδρέου παίζει ένα πετυχημένο θέατρο. Δεν λέει και δεν αποκαλύπτει τα πραγματικά περιστατικά, για να παρασύρει τον πολιτικό κόσμο σε μία συγκεκριμένη επιλογή. Θεωρώ ότι θα θέλει να γυρίσει "τροπαιοφόρος" την 25η Μαρτίου. Θεωρώ ότι γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά καλά. Το γνωρίζει ότι θα πάρει και τα τρία "προικιά" - επιμήκυνση - ευρωομόλογο - κούρεμα. Θα τα παρουσιάσει σαν "δώρα" στις εκλογές. Θεωρώ ότι πολύ πιθανόν κάποιο τέτοιο σχέδιο ετοιμάζεται... Ο Ελληνικός λαός δείχνει μια εκπληκτική υπομονή, ανοχή και καρτερικότητα στις δυσμενέστατες καταστάσεις που βιώνει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει μια ημερομηνία λήξεως. Καλώ τον κ. Παπανδρέου να αναθεωρήσει συνολικά την πολιτική που ακολουθεί. Είναι αδιέξοδη. Προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι ο ορθολογικός έλεγχος, το κουμαντάρισμα του "ταμείου" μας. Δεν μπορούμε να δαπανάμε περισσότερα από όσα παράγουμε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Καθήκον μας να "αγοράζουμε ελληνικά"

Είναι Εθνικό και πατριωτικό καθήκον όλων μας να αγοράζουμε και να υποστηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα. Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει, θα ανασάνει η ελληνική αγορά και η ελληνική παραγωγή. Είναι αδιανόητο να εφοδιάζεται ο ελληνικός στρατός με γεωργικά προϊόντα από το εξωτερικό.
Για την αξιοποίηση της EAB

Δεν μπορούμε να "πετάμε" στα άχρηστα και να απαξιώνουμε συνεχώς την Αεροπορική μας Βιομηχανία. Η αξιοποίηση αυτής όπως και του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού της, είναι θέμα υψίστης εθνικής προτεραιότητας και σημασίας. Απαξιώνονται για να παίρνουν μίζες μερικοί κομισάριοι...
Για τις σχέσεις του ΛΑ.Ο.Σ με τη ΝΔ

Το μόνο σίγουρο που μπορώ να πω τώρα για τις σχέσεις μας είναι ότι δεν είναι "πόδι-πόδι". Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς διαθέτει και την εμπειρία και την σοφία να δει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν το 2009, και πολύ περισσότερο όπως το 2007. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε αυτή την "ανορθογραφία" η οποία ενοχλούσε την μεγάλη βάση της παράταξης. Είναι μια πορεία ανεξάρτητη του ενός από του άλλου, αλλά σε ελεγχόμενα νερά. Έχω την αίσθηση ότι έχει αποκατασταθεί ένας μεγαλύτερος σεβασμός και εκτίμηση από ότι ήταν πριν μερικούς μήνες. Χαιρετίζω οποιονδήποτε θέλει και επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες στην ευρύτερη παράταξη, αλλά πολύ φοβούμαι όλους εκείνους οι οποίοι "βασιλικότεροι του βασιλέως" προσπαθούν να τορπιλίσουν και να ναρκοθετήσουν μια τέτοια προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσωπική τους ελάχιστη ιδιοτέλεια μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/59179/Default.aspx