Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ξηλώνεται η… σκιώδης κυβέρνηση του Ραγκούση


Λεφτά υπάρχουν, έλεγε προεκλογικά, το 2009, ο σημερινός πρωθυπουργός της… κατοχικής κυβέρνησης Γιώργος Παπανδρέου. Μόνο που τα χρήματα αυτά υπάρχουν για τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν, εξαργυρώνοντας έτσι τους κομματικούς τους αγώνες για να φύγει «η κακιά Δεξιά», να καταλάβουν θέσεις ειδικών συμβούλων, συνεργατών ή μετακλητών υπαλλήλων.
Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τους συμβούλους που είχε δίπλα του ο τέως υπουργός Εσωτερικών, σήμερα υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, εκτός του πολιτικού και ηθικού ζητήματος που δημιουργεί, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση χρησιμοποποιεί το κράτος ως λάφυρο για την εξυπηρέτηση των κομματικών του επιδιώξεων.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτεται από την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, που «εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 56, 57 του Π.Δ. 63/2005, διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λήξη από 27 Ιουνίου 2011 της υπηρεσίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση των κατωτέρω (σ.σ.: ακολουθούν τα ονόματα)».
Σύμφωνα με αυτήν ο κ. Ραγκούσης, για την υποστήριξη προφανώς του έργου του, που σημειωτέον έχει αρχίσει ήδη και… ξηλώνεται τόσο από τον κ. Ρέππα (μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων) όσο και από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη (Καλλικράτης), χρησιμοποιούσε ούτε έναν ούτε δύο αλλά 22 συμβούλους.
Οι οκτώ από αυτούς είχαν τον τίτλο του ειδικού συνεργάτη (4) και του ειδικού συμβούλου (άλλοι 4), οι δέκα του μετακλητού υπαλλήλου, ενώ διέθετε και τέσσερις αποσπασμένους. Μια ολόκληρη δηλαδή στρατιά συμβούλων, την ώρα που οι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στιν ιδιωτικό τομέα βλέπουν να μειώνονται καθημερινά οι μισθοί τους και να αγγίζουν τα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.
«Μια σκιώδη κυβέρνηση μέσα στην… κυβέρνηση είχε δημιουργήσει ο Γιάννης» σχολιάζε πρόσφατα κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος είναι αλήθεια ότι χάρηκε πολύ από την υποβάθμιση του υπουργού Υποδομών, ο οποίος όταν ο πρωθυπουργός τού είχε αναθέσει τον συντονισμό της κυβέρνησης πίστεψε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη!
Βασίλης Θασίτης