Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Για να λέει ο Σόρος ότι πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ κάτι θα ξέρει ,Γιώργο μου...

















Και ο Σόρος συμφωνεί με την βοήθεια από το ΔΝΤ ,αυτό έλειπε να μην συμφωνεί άλλωστε ο "αγαπημένος" μας george αν διαβάσετε προσεκτικά τα όσα είπε στον Παπαχελά και στους φακέλους θα καταλάβετε και το ρόλο που έχει διαδραματίσει ο "κύριος" Σόρος και κάποιοι άλλοι μεγαλοπαράγοντες αυτου εδώ του τόπου...

Ένας από τους διασημότερους επενδυτές σε παγκόσμια κλίμακα, ο Τζορτζ Σόρος, μίλησε στους Νέους Φακέλους και τον Αλέξη Παπαχελά για τους χρηματιστές που επενδύουν ενάντια στο Ευρώ, την θέση της Ελλάδας στην κρίση, την στάση των Γερμανών αλλά και για το αύριο των αγορών με φόντο την παγκόσμια οικονομική κρίση.


Όπως είπε ο κ. Σόρος, τα προβλήματα της Ελλάδας είναι αληθινά, αλλά έπαιξαν και οι κερδοσκόποι το ρόλο τους, ενώ εκτίμησε ότι τα CDS πιθανώς επιτάχυναν την κρίση, καθώς έκαναν την κερδοσκοπία ευκολότερη.
«Ωστόσο, δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πραγματική κρίση και πρέπει να κάνει πραγματικά βήματα για να διορθωθούν οι ανισορροπίες», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το Πακέτο Στήριξης και την προσφυγή στο ΔΝΤ, ανέφερε ότι...
...η βοήθεια είναι απαραίτητη για τη χώρα μας, επειδή τα επιτόκια έχουν πάει τόσο ψηλά που το κάνουν αδύνατον για την Ελλάδα να αντεπεξέλθει.


Παράλληλα, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η Γερμανία επέμεινε να είναι τόσο υψηλά, στο 5%, τα επιτόκια του πακέτου διάσωσης, καθώς αυτό κάνει το μηχανισμό λιγότερο αποτελεσματικό από ότι θα μπορούσε να είναι με χαμηλότερα επιτόκια.


«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Ελλάδα να μη βγει ποτέ από την κρίση αν έχει να πληρώσει μεγάλα επιτόκια, επειδή μετά θα πρέπει να γίνουν κι άλλες μειώσεις στον προϋπολογισμό, κάτι που θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση, η οποία με τη σειρά της θα φέρει μείωση των κρατικών εσόδων και τελικά δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, ένας ‘κύκλος θανάτου’», είπε χαρακτηριστικά.


Πάντως, αναφορικά με τη βοήθεια από το ΔΝΤ, εκτίμησε ότι θα βοηθήσει γιατί μπορεί να έρθει με χαμηλότερους τόκους από αυτήν της ΕΕ.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «η στάση της Γερμανίας, αν και κατανοητή σε ένα βαθμό, θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ευρώ, γιατί αν τα μέλη της Ευρωζώνης δεν είναι έτοιμα να επιτρέψουν στις χώρες που έχουν δυσκολίες να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα επιτόκια που κυριαρχούν στην Ευρωζώνη, φυσικά υπό επιτήρηση, τότε το να είσαι μέλος του Ευρώ θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολο».


Παράλληλα, προέβλεψε ότι το σενάριο διάλυσης της Ευρωζώνης, με την αποχώρηση της Γερμανίας, θα σήμαινε και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τέλος, χαρακτήρισε ατελές νόμισμα το ευρώ, εξηγώντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κοινή τράπεζα, αλλά δεν έχουν κοινή οικονομική πολιτική, ούτε κοινό υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή city press