Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Αλαβάνος: Ο Παπανδρέου θα φύγει με ελικόπτερο από το Μαξίμου



















Αλαβάνος: Ο Παπανδρέου θα φύγει με ελικόπτερο από το Μαξίμου

- Ο δρόμος που έχει πάρει ο κ. Παπανδρέου οδηγεί εκεί. Οδηγεί λοιπόν σε πρωθυπουργούς που θα φύγουν με ελικόπτερο από το Μέγαρο Μαξίμου. Όσο πιο σύντομα γίνει κατά τη γνώμη μου τόσο το καλύτερο, για να μη μπει και η Ελλάδα σε αυτή την περιπέτεια της Ουγγαρίας, η οποία καθηλώνει την οικονομία και σφραγίζει τη θέση της για δεκαετίες. -Τον Παπανδρέου τον έχουμε για λόγους εθιμοτυπικούς.

- Κυβέρνηση είναι η ΕΕ. Ήρθε ο Όλι Ρεν και είπε: «αυτά τα μέτρα θα πάρετε».

-Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας. Η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται για τα μέτρα που παίρνει. Βγήκε ο λαγός μέσα από το καπέλο. Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία, είναι συμβόλαιο με το λαό.

-Υπό το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Στην ΕΕ δεν είμαστε δεδομένοι. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε.

-Πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Όμως ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε μία κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν την ικανότητα να το κάνουν.

-Η Αριστερά καλείται από την ιστορία. Πρέπει να ζητήσει δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, να ζητήσει να φύγει η κυβέρνηση και να προσεγγίσει με μετωπικές δράσεις το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κοινωνικός χώρος της Αριστεράς δεν είναι αρκετός.

Από την συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου, στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά,

http://syrizaeydap.wordpress.com/
antinews.gr