Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μας έχουν μουρλάνει στην φάπα...δεν ξέρουμε από πού μας έρχονται

















Μας την φέραν οι βάρβαροι μας φόρτωσαν με δώρα...μας τρέλαναν στα πέναλτι και δεν έχουμε τέρμα...

1. Moody's

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο επίπεδο Α3, και εξετάζει το ενδεχόμενο να την υποβαθμίσει και άλλο, ενώ αναμένει περισσότερες διευκρινίσεις για τα μέτρα που η Αθήνα θα λάβει για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της.

2. Δ.Ν.Τ

Δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του οργανισμού Ντομινίκ Στος-Καν μετά την ανακοίνωση από τη Eurostat του υψηλότερου ελλείμματος της χώρας για το 2009, στο 13,6%.
Ο κ. Στρος-Καν τόνισε ότι το Ταμείο «μόλις άρχισε να εμπλέκεται στη διαδικασία» και θα αναμένει πρώτα τα συμπεράσματα του κλιμακίου που βρίσκεται στην Αθήνα. Παράλληλα, αναγνώρισε πως οι προσπάθειες που απαιτούνται από τους Έλληνες είναι επίπονες, αλλά ανέφερε πως είναι προς το συμφέρον τους να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα, τονίζοντας όμως ότι «δεν υπάρχει τρόπος να λυθούν με εύκολο τρόπο».
Για την ανοδική αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος από τη Eurostat, σημείωσε ότι πλέον «έχουμε μια σταθερή βάση» για εργασία, συμπληρώνοντας ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

3. Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο της ανακοίνωσης αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος από την Εurostat για το 2009 στο 13,6% αλλά και της νέας ανόδου του spread στην αγορά ομολόγων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.860,76 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,91%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 238,012 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 3,58% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,90%.

city-press