Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αιφνιδιαστικές οι μειώσεις μισθών από την κυβέρνηση


ΑΔΕΔΥ: οι μειώσεις στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων αγγίζουν το 40%!

Για αιφνιδιασμό κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε μειώσεις μισθών, πριν να γίνουν οι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα διαπραγματεύσεις και δηλώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. 
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει, ότι ενώ η κυβέρνηση επρόκειτο δια των αρμοδίων υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση, «ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων».
Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει, ότι τα εισοδήματα αυτά, «έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!».
ΠΗΓΗ:  www.newsbeast.gr