Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

H διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία θα συνεχιστεί λέει το υπουργείο


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην πρόταση της εισηγήτριας της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών.
«Μόνον η διδαχή μιας συντηρητικής μελέτης των θρησκευτικών, δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των θρησκειών», είπε.
Νωρίτερα, η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου επιτέθηκε στην κ. Ρεπούση για τις αναφορές της ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην αντίληψη της θρησκευτικής κατήχησης», αλλά και ότι «τα θρησκευτικά δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση».
«Μήπως θα προτείνετε και την κατάργηση της επιστήμης της θεολογίας, επειδή δεν σας κάνει κ. Ρεπούση; Ουσιαστικά, προκαλείτε το εθνικό συναίσθημα και τη συνείδηση των Ελλήνων, με αυτά που λέτε κ. Ρεπούση» τόνισε, χαρακτηριστικά, η κ. Ξουλίδου, καλώντας τόσο τη ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίσει αν είναι προσωπική άποψη όσο και την κυβέρνηση αν υιοθετεί τέτοιες απόψεις.