Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Καλαντζης: Ένας ηγέτης εν υπνώσει και η οργή Καραμανλή.


20130907-211200.jpg

Αποκαλύπτει η Τρολυμπία
Λίγοι γνωρίζουν αυτή την επική μορφή της σημερινής πολιτικής σκηνής. Μία μορφή που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο αύριο όχι μόνον της πατρίδας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Ένας αφανής παράγοντας, τόσο αφανής που απετέλεσε μνημείο σεμνότητας όταν έκανε αρνητικό ρεκόρ ψήφων στην εκλογή του ως αντιπρόεδρος της σημερινής βουλής. Ένας πολιτικός που προτιμά να παρεμβαίνει με ποιότητα παρά με τις φανφάρες της ποσοτικής αποδοχής.
Λίγο καιρό πριν, σας είχαμε αποκαλύψει ότι σε στενό κοινοβουλευτικό κύκλο συζητιόταν η παρέμβαση του Γιώργου Καλαντζή στον Λευκό Οίκο, όπου κάποιοι υποστηρίζουν ότι 
οδήγησε και στην πολυπόθητη συνάντηση Ομπαμα – Σαμαρά. Κάποιοι μάλιστα λένε πως ο Ομπάμα δεν πρόκειται να προχωρήσει στον βομβαρδισμό της Συρίας ακόμα και αν έχει το πράσινο φως απο το Κονγκρέσο, αν πρώτα δεν συμβουλευθεί τον Γιώργο Καλαντζή. “Πάρ’ ότι θέλεις Καλαντζή” τραγουδούν με νόημα αυτοί που γνωρίζουν την διεθνή παρεμβατικότητα του αντιπροέδρου.
Πρόσφατα, ο Γιώργος Καλαντζής έκανε άλλη μία παρέμβαση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που πιθανότατα διασφάλισε την πολιτική σταθερότητα της χώρας, σώζοντας την συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα, μετά τις αήθεις επιθέσεις Παυλόπουλου και άλλων “Καραμανλικών” κατά των μεγάλων ευεργετών της χώρας, Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου κλπ, ο Γιώργος Καλαντζής επισκέφθηκε το γραφείο του τ. πρωθυπουργου Κώστα Καραμανλή για να εκφράσει στους συμπαθείς συνεργάτες του τον αποτροπιασμό του.
“Δεν μπορει να γίνονται τέτοιες απαξιωτικές αναφορές στα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκυβερνούμε”, ήταν το μήνυμα που άφησε.
Μπορεί η σημερινή Δημοκρατία να αποκαλύπτει πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αγγίζουν το …0% στην Α’ Αθήνας, αυτό όμως δεν έχει καμμία σημασία. Εν υπνώσει ηγέτες όπως ο Γιώργος Καλαντζής, δεν χρειάζεται να έχουν επαφή με την εφήμερη πραγματικότητα αλλά με την ολότητα του σύμπαντος.
20130907-211919.jpg

Ο τ. πρωθυπουργός φαίνεται όμως ότι δεν εκτίμησε αυτές τις “νουθεσίες” και διεμήνυσε στους συνεργάτες του ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί ούτε στο κουζινάκι του γραφείου, με τον έντρομο Γιάννη να αποκρύπτει το γεγονός ότι τον κέρασε και …καφέ.
Μάλλον αυτό είναι η πρόφαση με ενδεχόμενο φθόνο. Ο Γιώργος Καλαντζής δεν ανήκει σε διαφορους κύκλους, ούτε περιφέρεται ως πληροφοριοδότης για να δει ποιοί συχνάζουν στα πολιτικά γραφεία και να τους δίνει στο Μαξίμου.
Ο Γιώργος Καλαντζής ανήκει στην διαχρονική πορεία του Ελληνισμού. Πιθανότατα, στην πρόσφατη διαμάχη για το ποιός είναι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, δίπλα από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Ιωάννη Βατατζη, να μπει και το όνομα του Αντιπροέδρου.
Όπως όλες οι μεγάλες οντότητες, που ενώ πρακτικά “δεν υπάρχουν”, συνεχίζουν να επηρεάζουν την ατραπό του Έθνους στην αιωνιότητα.