Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μετά την πράσινη ανταρσία...



Μόνο στη voria.gr: Το μήνυμα πίσω από τη σημερινή οργισμένη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο 2012-2015

Picture 0 for Μετά την πράσινη ανταρσία...

Καζάνι που βράζει είναι η κυβέρνηση μετά το ηχηρό, καθολικό όχι που είπαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το σχέδιο νόμου που αφορά τον τζόγο. Τα μαντάτα για το οικονομικό επιτελείο δεν είναι καθόλου ευχάριστα από τη στιγμή που οι βουλευτές ξεκαθάρισαν στον υπουργό Οικονομικών πως από τον… απολογισμό των μέτρων θα κριθεί και η ψήφος τους στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο 2012-2015!
Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κάθεται πλέον σε αναμμένα κάρβουνα μετά τη σφοδρότατη αντίδραση που είχαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών και προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, το κλίμα είναι… γενικό και ο φόβος να μην περάσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών για την Οικονομία είναι πλέον πολύ μεγάλος, κάτι που αποτυπώθηκε στις εκφράσεις βουλευτών στην σημερινή συνεδρίαση.
Και ειδικά το μήνυμα που έστειλαν στον υπουργό Οικονομικών «…πείτε μας αναλυτικά εάν απέδωσαν τα μέτρα και ύστερα θα αποφασίσουμε», δείχνει σε μεγάλο ποσοστό πως στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το τι πραγματικά θα γίνει και τι εξελίξεις θα υπάρχουν.
Με τα σημερινά δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα θέσει στην κρίσιμη ψηφοφορία την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, εφόσον οι αντιδράσεις συνεχιστούν, κάτι που σημαίνει αυτόματα… εκλογές.