Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...


http://www.real.gr//Files/Articles/Photo/58304.jpgΗ οικονομική κρίση, η ανεργία και η ανέχεια σπρώχνουν τους γονείς να απευθυνθούν σε προνοιακές δομές...


Ήδη, περισσότερες από 700 αιτήσεις για βοήθεια και φιλοξενία παιδιών εκκρεμούν στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ μόλις 300 έχουν ήδη διευθετηθεί.

Το 2010 κατεγράφη 35% αύξηση των αιτημάτων σε σχέση με το 2009, ενώ το 50% των περιπτώσεων που απευθύνθηκαν στους υπεύθυνους των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα αφορούσε γονείς με κοινωνικά προβλήματα, όπως ψυχικής υγείας ή χρήσης ναρκωτικών, αλλά ανθρώπους, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφασή από το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετώπιζαν.

Συνολικά, τα Παιδικά Χωριά SOS στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και την Καλαμάτα δέχτηκαν τον τελευταίο χρόνο 1.000 νέα αιτήματα για βοήθεια και φιλοξενία από μητέρες και ζευγάρια που αναγκάστηκαν να ζήσουν μακριά από τα παιδιά τους, καθώς αδυνατούσαν να τα συντηρήσουν.

Στις μητέρες και τα ζευγάρια παρέχεται υλική βοήθεια: τρόφιμα, το ενοίκιο της οικογένειας για να έχει στέγη και ρούχα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη συμβουλευτική θεραπεία και αντιμετώπιση για να μπορέσουν να διατηρούν τη σωστή επαφή με τα παιδιά τους, να βρούνε νέα εργασία, να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.

Τα έσοδα των Χωριών προέρχονται από δωρεές, αλλά με τη δραματική αύξηση των αιτημάτων αναμένεται στο μέλλον να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους

http://ixnhlasies-zwhs.blogspot.com/2011/04/blog-post_03.html?spref=fb