Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση κορυφής της ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα

Συνάντηση κορυφής της ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα
Τα πιο γνωστά ονόματα της περίφημης ρωσικής μαφίας και εκπρόσωποι των γνωστών «νονών» της απ' όλο τον κόσμο συναντήθηκαν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη συνάντηση των Ρώσων αρχινονών την τελευταία δεκαετία έγινε με πρωταγωνιστή έναν ομογενή ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βόρεια Ελλάδα και κανόνισε το ραντεβού των 60 αρχινονών που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Δεκεμβρίου.
Σκοπός τους ήταν να υπάρξει ανακωχή στον κύκλο του αίματος και αλληλοεξόντωσης που άνοιξε εδώ και μερικά χρόνια ανάμεσα στις εγκληματικές οργανώσεις αλλά και η αναζήτηση τρόπων για να αντιμετωπιστούν τα μέτρα που πάρθηκαν από τις ρωσικές αρχές κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της μαφίας, με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Αν και ο τόπος της συνάντησης δεν έγινε -όπως είναι λογικό- γνωστός, εικάζεται ότι ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε απλό εστιατόριο!
Η επιλογή της χώρας μας για τη συνάντηση δεν έχει να κάνει μόνο με γεωγραφικούς λόγους αλλά και λόγω των «δεσμών» της με τη χώρα μας καθώς υπάρχει σημαντική απόληξή τους στην Ελλάδα και πολλά ονόματα της ρωσικής μαφίας έχουν ελληνικά διαβατήρια.
Η χώρα μας, πάντως, φέρεται συχνά από τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών ως καταφύγιο νονών και πληρωμένων δολοφόνων της ρωσικής μαφίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί να κρύβεται στη Θράκη ο «εκτελεστής» Bλαντιμίρ Tαταρένκοφ, ενώ στην Αθήνα είχε εκτελεστεί ο γνωστός δολοφόνος της ρωσικής μαφίας, Aλεξάντρ Σαλόνικ.
Πηγή: star.gr
http://parapolitika.gr