Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας υπέβαλε παραίτηση στην Υπουργό Παιδείας με αφορμή αδιαφανείς παρεμβάσεις του Υφυπουργού κ. Πανάρετου!

http://s.enet.gr/resources/2010-12/mitsos-thumb-medium.jpgΟ Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέας Μητσός υπέβαλε την παραίτηση του στην Υπουργό Παιδείας με αφορμή αδιαφανείς παρεμβάσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου σε θέματα διαχείρισης των κονδυλίων της έρευνας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία:

«Μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα δημιουργούν για την κυβέρνηση οι σοβαρότατες καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αποτελεσματικότητας στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την έρευνα, που έγιναν από τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέα Μητσό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος υποδεικνύει ως υπεύθυνο αυτής της εξ ολοκλήρου αρνητικής εικόνας που περιγράφει, τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο. Κάνοντας, μάλιστα, λόγο για παρεμβάσεις του υφυπουργού, αντίθετες με τη διαφάνεια και τους νόμους.

Τα όσα λέει ο κ. Μητσός πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από όλα τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας. Γιατί η Ελληνική κοινωνία, όταν “ματώνει” οικονομικά και υποβάλλεται σε δραματικές περικοπές και θυσίες, δεν ανέχεται να υπάρχουν “σκιές” στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Αν, από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο κ. Μητσός ψεύδεται, θα πρέπει να τον καταγγείλει, επισημαίνοντας που ακριβώς έγκειται το ψεύδος».

http://openpress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_9684.html
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/01/blog-post_5708.html