Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κάποιος να τους πει ότι βαρεθήκαμε τα μνημόνια, τα ψέματα και τον ….Βενιζέλο



Το τι έχουμε να πάθουμε την εβδομάδα που μπαίνει, δε λέγεται. Έρχεται η τρόικα με πολλά δωράκια, έρχεται και ο Τσχαρλς Νταλάρα για το PSI, ετοιμάζεται και ο Ράιχενμπαχ να μας ξανάρθει, θα μας εμφανιστεί και ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν. Μιλάμε για πολλά μεγαλεία.

Το χειρότερο που έχουμε να πάθουμε όμως είναι η συνέντευξη τύπου που δίνει το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ευ. Βενιζέλος. Φανταστείτε τι έχει να πει για ακόμη μια φορά. Σκεφτείτε ότι θα πρέπει να δικαιολογήσει το νέο Μνημόνιο που ανακοίνωσε (κι ούτε καν τον ρώτησε), η Κομισιόν. Διότι η έκθεση που δημοσιοποίησε είναι ουσιαστικά το νέο Μνημόνιο που καλείται να δεσμευτεί η Ελλάδα. Γράφαμε σε παλαιότερη ανάρτηση για τα μέτρα που έρχονται και που θα αγγίξουν τα 7 δις ευρώ σε βάθος διετίας. Εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο τομέα είναι το βασικό μενού.

Έρχονται όμως κι άλλοι φόροι, όπως το χαράτσι στα ακίνητα που θα γίνει μόνιμο μέσω της ΔΕΗ, η ενοποίηση όλων των φόρων στην περιουσία, η κατάργηση φοροαπαλλαγών, μειωμένα αφορολόγητα για γονικές παροχές και κληρονομιές, απελευθέρωση και των υπολοίπων επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσει 50 δις, αν όχι ως το 2015, τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Αυτά λοιπόν θα έρθουν να συζητήσουν οι τροικανοί, μαζί με τα άλλα έκτακτα μέτρα για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του Βενιζέλου.

Ο κ. Αντιπρόεδρος με τους «δεκάρικους» που βγάζει κάθε φορά που παραχωρεί συνέντευξη τύπου θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι όλα αυτά τα κάνει για το καλό μας. Θα μας ζητήσει να ξαναβάλουμε πλάτη, θα μας μπερδέψει με τις δικηγορικές του φιοριτούρες και στο τέλος, ενώ θα έχει ανακοινώσει ουσιαστικά νέο Μνημόνιο, εμείς θα έχουμε υπνωτιστεί και θα έχουμε καταλάβει άλλα.

Θα μας υποσχεθεί και πάλι πάταξη της φοροδιαφυγής, δίκαιη κατανομή των βαρών, θα δεσμευτεί για διάφορους στόχους που ποτέ δε θα φτάσει. Κι όταν τον ρωτήσει κάποιος για παράδειγμα πώς το έλλειμμα έφτασε στο 10,5% και πλέον ο στόχος έχει τεθεί να μην κλείσει το 2011 πάνω από 10% αυτός θα πει τα δικά του. Ότι φταίει η ύφεση, το παγκόσμιο περιβάλλον, η αστάθεια των πλανητών, ο Ερμής που ήταν ανάδρομος και άλλα τέτοια κουλά.

Κάποιος πρέπει να πει στο Βενιζέλο ότι τον έχουμε βαρεθεί. Και τον έχουμε καταλάβει πλέον καλά. Ας αφήσει λοιπόν την φημολογούμενη ευφυΐα στο σπίτι. Ας γίνει για μια φορά ο εκπρόσωπος αυτών που τον ψηφίζουν. Αρκετά πια η κοροϊδία κύριε Βενιζέλε. Μας πήξατε στο ψέμα, την ανακρίβεια, την απραγματοποίητη υποσχεσιολογία.

Καλύτερα να μην πείτε τίποτε άλλο. Διότι τελικά είναι χειρότερο από το Μνημόνιο η παρουσία του κ. Βενιζέλου στα κανάλια. http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_4078.html