Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Άλλαξαν κρεβατοκάμαρες οι κοριοί

του Μιχάλη Ραμπίδη

Τα παρασιτικά έντομα (κοριοί) που μόλυναν τους ανθρώπους για πάνω από 3.500 χρόνια και ταξίδευαν τόσο εύκολα, αντικαταστάθηκαν από τις σημερινές, λίαν επώδυνες, σύγχρονες συσκευές παρακολούθησης, εύχρηστες στις μυστικές υπηρεσίες κρατών και όχι μόνον. Οι κοριοί λοιπόν όταν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στην κρεβατοκάμαρα του Κώστα Καραμανλή ...
στην Ραφήνα, <<πέταξαν>> στην αντίστοιχη του Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

O εισαγγελέας εφετών κ Δημ. Δασούλας διεξήγαγε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας λένε (αρχές Αυγούστου 2011) ότι πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του τέως πρωθυπουργού κ Κώστα Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, βρίσκεται η Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Η σύνδεση τεσσάρων (4) από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν, αγοράσθηκαν στο όνομα της Αμερικάνικης πρεσβείας. Ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα, έχοντας την πρόθεση να ξετυλίξει το κουβάρι μέχρι το τέλος. Αν στα μέσα της διαδρομής βραχυκυκλώσουν οι έρευνες, τότε όχι η δικαιοσύνη αλλά προφανώς η Ελληνική πολιτεία θα αξίζει και πάλι παράσημο α(να)νδρείας. 

 Από το πρώτο τρίμηνο της πρωθυπουργικής του θητείας ο Κώστα Καραμανλής άρχισε να λέει ΟΧΙ στους <<φίλους>> και δεν σταμάτησε μέχρι την πτώση του. Ήταν αμερικανόφιλος αλλά όχι αμερικανόδουλος. Σε αντίθεση με άλλους, ποτέ δεν πίστεψε ότι οι φιλίες υπερβαίνουν το εθνικό συμφέρον. 

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2011 στις Βρυξέλλες ο τούρκος υπουργός κ Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιος για ζητήματα Ε.Ε. κατήγγειλε ότι ‘’ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με την σύζυγό του Εμίν στην κρεβατοκάμαρά τους, έχουν ηχογραφηθεί’’. Αν οι κοριοί στο ζεύγος Ερντογάν είναι αληθινοί κι αν ο κ Μπαγίς δεν ήθελε να δικαιολογήσει τις συλλήψεις δημοσιογράφων στην <<δημοκρατική>> Τουρκία, τότε ο Ταγίπ ακροβατεί στο ίδιο αμερικάνικης προέλευσης τεντωμένο σχοινί, που έριξε τον κουμπάρο του Κώστα ….. 

 Ο κ Ερντογάν αρνήθηκε την πρόσβαση στα αμερικάνικα στρατεύματα στο πόλεμο του Ιράκ μέσα από το Τουρκικό έδαφος. Τότε η αντίδραση των ΗΠΑ ήταν η άμεση επίσκεψη της ΥΠΕΞ κ Κοντολίζα Ράις στους ‘’συμμάχους’’ Κούρδους του Βόρειου Ιράκ, με προβεβλημένα διεθνώς πλάνα της, κάτω από τις υψωμένες σημαίες των Κούρδων. 

Εκείνο όμως που ενοχλεί τα μάλα και δεν συγχωρούν ποτέ οι Αμερικανοί, είναι η εχθρική συμπεριφορά των λαών αδιακρίτως (εχθρών, ουδέτερων & συμμάχων) ενάντια στο κράτος του Ισραήλ.  Και εδώ ο Ταγίπ το παράκανε ….. Υποστήριξε τα πλοιάρια των τούρκων ακτιβιστών, να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας που οι Ισραηλινοί επέβαλαν. Απαίτησε συγνώμη από τους Ισραηλινούς, που ποτέ δεν πήρε, για το μακελειό στο τούρκικο πλοιάριο με το θάνατο εννέα τούρκων ακτιβιστών. Οι Ισραηλινοί πολιτικοί όμως δεν είναι κότες, όπως ίσως τους παρομοίασε με κάποιους άλλους ….. δεν παίζουν με τα εθνικά τους συμφέροντα, όπως ξεχωριστά & ιδιαίτερα αυτοί τα εννοούν. Έπραξαν το αναπάντεχο για τους τούρκους συμμάχους τους. Κι αν το παρακάμει ο κ Ερντογάν δεν είναι καθόλου απίθανο να ξαναανεμίσει η ‘’ζωηρόχρωμη σημαία’’ στο Κουρδιστάν ….. 

Στις μέρες μας που ο εκδημοκρατισμός κατά βάση ισλαμικών χωρών της περιοχής και η αστάθεια αναπαράγουν συνεχής κραδασμούς στην αμυντική ασφάλεια του Ισραήλ, οι Τούρκοι οφείλουν να είναι στοιχημένοι και ζυγισμένοι. Διαφορετικά ο κ Ερντογάν, δυστυχώς ή ευτυχώς, οδεύει με μαθηματική ακρίβεια από τους ίδιους φίλους & συμμάχους, στο ίδιο τέλος μ’ αυτό του κουμπάρου του κ Καραμανλή.
Μιχάλης Ραμπίδης
τ.μέλος Κ.Ε. ΝΔ
Πτολεμαϊδα 17-12-2011