Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Έχω την συνείδηση μου ήσυχη . Η ΝΔ ήταν είναι και θα παραμείνει το σπίτι μου

1. Κύριε Κεφαλογιάννη η διαφοροποίησή σας από την κομματική γραμμή στη βουλή προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη κυρίως για το γεγονός ότι ενώ γνωρίζατε πως η απουσία σας θα οδηγούσε στη διαγραφή σας εσείς επιμείνατε...
 Η δική μου στάση ,πέρα από την ψήφιση του μνημονίου ζητούσε και άμεσες εκλογές. Γιατί αν χαθεί η επόμενη κρίσιμη διετία για "Συντακτικής μορφής αλλαγές στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και την Διοίκηση  " αλλά και χωρίς  "ασφάλιστρο  κινδύνου"  για την κρατική περιουσία, μιας και τώρα έν πολλοίς  έχουμε παραιτηθεί από κάθε Ασυλία (Άρθρο 14 παρ.1 & 5 , Μνημονίου Ι και Άρθρο 13 , Μνημονίου ΙΙ) , κινδυνεύουμε στο άμεσο μέλλον να είμαστε χρεοκοπημένοι αλλα και υποθηκευμένοι για δεκαετίες.
Όλους ασφαλώς και μας ενδιαφέρει το μέλλον της Πατρίδας μας και όχι μόνο το αύριο. Γιατί δεν θέλουμε απο κακό υπολογισμό  να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας  σε μια χώρα που τώρα οι εταίροι αντί για αλληλεγγύη της συμπεριφέρονται ως μιας Χώρας οικονομικά ηττημένης. 
Το εκβιαστικό δίλημμα που μονότονα μας τίθεται απο τους δανειστές μας τα τελευταία δυο χρόνια : ή παίρνετε μέτρα ή οδηγείστε σε άτακτη χρεοκοπία και αυτό χωρίς καμία αναπτυξιακή πολιτική ,είναι συνάμα τραγικό για την Ελλάδα  αλλά και κωμικό για την συμπεριφορά των εταίρων μας στην ΕΕ.
Τρεις χαρακτηριστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών έχουν ξεχωριστή αξία :
• Του Προεδρου της Δημοκρατιας κ. Κ. Παπουλια: "Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου...., δεν το δέχομαι ως Έλληνας..."
• Η Κοινή δήλωση των καθηγητών Συνταγματικού δικαίου : "Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο.....,παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου…"
• Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το οποίο υποστηρίζει πως οι όροι που επιβάλονται στην Αθήνα, είναι τόσο επαχθείς που η εφημερίδα τους χαρακτηρίζει «καρχηδονιακούς» - είναι η διαβόητη φράση που έμεινε στην ιστορία: «Καταστρεπτέα εστίν η Καρχηδών».
Παράλληλα επισημαίνεται με εύγλωττο τρόπο πως η μεταπολεμική Γερμανία  - το μακρινό 1953 -, εξασφάλισε καλύτερους όρους από τη σημερινή Ελλάδα του Μνημονίου. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και άλλες χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Λονδίνου περί Γερμανικών Εξωτερικών Χρεών το 1953, παρείχαν στον καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ 50% κούρεμα στο σύνολο του γερμανικού χρέους, που ισοδυναμούσε σε 70% με την επιμήκυνση των προθεσμιών. Υπήρξε και ένα μορατόριουμ πέντε χρόνων για την πληρωμή των επιτοκίων".

2. Παρά το γεγονός της διαγραφής σας πάντως εσείς σπεύσατε να ξεκαθαρίσετε πως η ΝΔ είναι το σπίτι σας. Εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να επανακάμψετε στο κόμμα και στη ΚΟ;
Έχω την συνείδηση μου ήσυχη . Η ΝΔ ήταν είναι και θα παραμείνει το σπίτι μου .    Πιστεύω ότι η στάση μου κάνει καλό στην παράταξη , την ΝΔ και την Ελλάδα . Η ΝΔ, ως κομμα πατριωτικο, φωνες σαν τις δικες μας ακομα και αν δεν τις ειχε ειναι βεβαιο οτι θα τις ειχε εφευρει...Σε κάθε περίπτωση δεν επιστρέφει κανείς σε ένα χώρο απ' όπου  ψυχή τε και σώματι δεν έφυγε ούτε πρόκειται να φύγει  ποτέ.

3. Θα κρατήσετε την ίδια στάση και όταν έρθουν στη βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι;
Μεχρι τωρα με τη θετικη ψηφο μας στο 60% των νομοσχεδιων που εφερε η κυβερνηση ΓΑ Παπανδρεου στη Βουλη αποδειξαμε ότι προτασουμε το συμφερον της Χωρας περα και πανω από τα μικροκομματικα και ευκαιριακα συμφεροντα. Με τα ιδια κριτηρια όπως κάναμε μέχρι τώρα , θα αποφασισουμε τη ψηφο μας στα νομοσχεδια που θα φερει και η κυβερνηση Παπαδημου στη Βουλη.  Βεβαίως πρέπει να έχουμε πάντα κατα νου ότι : 
 • Από το 2009 το ένα τέταρτο των ελληνικών επιχειρήσεων έχει χρεωκοπήσει
 • Οι μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λένε πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους
• Ο ρυθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40% στο πρώτο μισό του 2011
• Σχεδόν το μισό από όλους τους νέους κάτω των 25 ετών βρίσκεται στην ανεργία…

4. Πιστεύετε πως αν όχι όλοι , αρκετοί από όσους έχουν διαγραφεί θα προχωρήσουν σε κάποια νέα κίνηση ;
Το δικό μου γραφείο στην Βουλή παραμένει δίπλα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας  όπως και το παλαιό μου γραφείο ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

5.Δημοσκοπικά η ΝΔ δείχνει να έχει μια μικρή πτώση μετά τη στάση που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς στη βουλή...
Δεν είμαι ένθερμος θιασώτης των Δημοσκοπήσεων. Όμως ως παράταξη οφείλουμε να προτεινουμε μια ρεαλιστικη αναπτυξιακη πολιτικη που θα βγαλει το συντομωτερο δυνατο την Χωρα από την υφεση και θα προσφέρει κοινωνικη προστασια στους ασθενέστερους . Επειγει η νομοθετικη κατοχυρωση των πλουτοπαραγωγικων πηγων και του ορυκτου και υποθαλασσιου πλουτου της Χωρας και η προστασια της δημόσιας περιουσίας μέσω της τροποποίησης του Αστικού μας Κώδικα.

6. Βλέπετε φως στο βάθος του τούνελ; Υπάρχουν περιθώρια να σωθεί η χώρα ή πλεόν είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς επιστροφή;
Η Ελλάδα σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειάζεται μια «θεσμικη κοινοβουλευτική επανάσταση» που θα ανατρέψει ένα πολιτικό σύστημα απαξιωμενο στην συνείδηση των πολιτών , γραφειοκρατικό και έν πολλοίς διεφθαρμένο . Η «θεσμικη κοινοβουλευτική επανάσταση» θα ήταν  δυνατό να προκληθεί με ένα δημοψήφισμα που θα εισηγηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα εγκρίνει η Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.  Με   το δημοψήφισμα αυτό θα καλείται ο Ελληνικός Λαός να εγκρίνει την εκλογή Συντακτικής Βουλής που θα συντάξει  το νέο Σύνταγμα της Χώρας με συγκριμένα ερωτήματα για τις προτεινόμενες αλλαγές:
Ενδεικτικά ερωτηματα αναφέρονται:
1. Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για  πενταετή θητεία με καθολική ψηφοφορία από το Λαό.
2. Ασυμβίβαστο της ιδιότητας Βουλευτού και Υπουργού.
3. Καθιέρωση παγίου εκλογικού συστήματος, διαχωρισμός των μεγάλων εκλογικών περιφερειών σε μικρότερες με μέγιστο αριθμό εκλεγομένων βουλευτών τους δέκα (10).
4. Αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής με αναβάθμιση της θέσης του Βουλευτού σε αυτήν του πραγματικού νομοθέτη (με μερική τροποποίηση του άρθρου 73 παρ 1. του Συντάγματος), καθιέρωση υποχρεωτικής ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα νομοσχέδια και τακτής ημερομηνίας και ώρας διενέργειας ψηφοφοριών.
5. Καθιερωση ειδικης δωσιδικιας Βουλευτών και  Υπουργών .
6. Πλήρης διαφάνεια των Οικονομικών των Κομμάτων με καθιέρωση τήρησης βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχειων  και εσωτερικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, όπως ισχύει στις ανώνυμες εταιρείες. Τελικός ελεγκτής των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών καθιερώνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο.
7. Εκλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας από την ολομέλεια των μελών των δικαστηρίων αυτών.
8. Καθιέρωση της υποχρέωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων όπως εκδίδουν οριστική απόφαση εντός τριών μηνών από εκδόσεως προσωρινής διαταγής η απόφασης αναστολής εκτέλεσης διοικητικής πράξεως. Άλλως η χορηγηθείσα αναστολή θα παύει να ισχύει αυτοδίκαια
9.  Σαφης προσδιορισμος των σχεσεων   Κράτους και Εκκλησίας
10. Διαφανεια στο τροπο Λειτουργίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ
11.Ενίσχυση των θεσμών Προστασίας του Περιβάλλοντος
12. Επαναφορά της αξιολογησης, αρχαιότητας και της ιεραρχίας στο Δημόσιο Τομεα και συγκρότηση αδιαβλητου σώματος εκλεκτόρων που θα επιλεγεί κατοπιν προκήρυξης τα στελέχη της κρατικής μηχανής
13. Νέος τρόπος σύνταξης  Κρατικού Προϋπολογισμού και  υποχρεωτική εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων του δημοσίου τομεα στα δημοσια οικονομικά (InternationalPublic Sector  Accounting Standards),  με παράλληλη εισαγωγή διπλογραφικού συστήματος στο δημόσιο λογιστικό. Εφαρμογή από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλων των διεθνών συμβάσεων Ανωτάτων Ελεγκτικών Συστημάτων που έχει ήδη υπογράψει (: International Organization  ofSupreme Audit Institutions)
14. Τροποποιηση του αρθρου 16 του Συνταγματος ωστε να επιτραπει η λειτουργια μη κερδοσκοπικων μη κρατικων πανεπιστημιων
 Αφου τακτοποιησουμε τα του οικου μας πρεπει  να στραφουμε στην παγκοσμια αγορα με αναπροσανατολισμο των στοχων μας για την ανορθωση της εθνικης οικονομιας.