Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Το έγκριτό γερμανικό ινστιτούτο ΙΜΚ δικαιώνει τις επικρίσεις της ΝΔ στην οικονομική πολιτική

Go to fullsize image

Το Ινστιτούτο της Γερμανίας ΙΜΚ που ασχολείται με θέματα μακροοικονομικής πολιτικής, εκφράζει τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, , καθώς θεωρεί ότι η απουσία ανάπτυξης “ακυρώνει” τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το ΙΜΚ, χρειάζονται λύσεις για την αντιμετώπιση των δομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα που απαιτεί το ευρωσύστημα. «Tα ασθενή κράτη μέλη όπως η Ελλάδα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να παράξουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης υπό τις παρούσες συνθήκες και έτσι δε θα μπορέσουν να μειώσουν τα χρέη τους,» υπογράμμισε το ινστιτούτο. (ΠΗΓΉ bankingnews.gr)

Το έγκριτο γερμανικό ινστιτούτο επί της ουσίας δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Όπως άλλωστε τις δικαιώνουν η μείωση των εσόδων και ο ολοένα αυξανομένος αριθμός των λουκέτων στην αγορά…Τις ίδιες εκτιμήσεις για την αποτυχία του έχουν αρχίσει να έχουν και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηριστικά αναφέρω το δημοσίευμα στο τελευταίο φύλλο του ΠΑΡΩΝ που αναφέρει ότι όλο και πιο πολλοί ζητούν την απομάκρυνση του.
http://citizengr.wordpress.com/2010/08/11/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%8C-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B9%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%BC%CE%BA-%CE%B4/