Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Πως θα καλυφθούν οι 9.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών;

Διαβάζουμε από χθες για τις κενές θέσεις που δημιουργούνται φέτος στα σχολεία μετά την πρωτοφανή αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης 11.466 εκπαιδευτικών.
Αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών, περίπου τριπλάσιος από τον αμέσως μεγαλύτερο προηγούμενο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ανέρχονται φέτος συνολικά σε 11.466. Συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.930 και στη Δευτεροβάθμια σε 7.536. Αυτό σημαίνει ότι από τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ υπέβαλε αίτηση παραίτησης ο ένας στους εννέα καθηγητές.
Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το υπουργείο Παιδείας μείωσε τους μόνιμους διορισμούς περισσότερο από 50% φέρνει τη σχολική χρονιά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατά την έναρξή....
της στις 13 Σεπτεμβρίου να έχει περίπου 9.000 κενά εκπαιδευτικών.
Η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε χθες ότι ένα από τα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο είναι η δραστική περικοπή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εκτός τάξης. «Εχουμε γύρω στους 5.000 εκπαιδευτικούς που έχουν γυρίσει πίσω, από αποσπάσεις εκτός τάξης».
Αρά μας μένει ένα υπόλοιπο γύρω στους 4.000 πιστεύουμε ότι δεν θα προλάβουν να καλύψουν όλα τα κενά από την αρχή της χρονίας...θα δείξει.

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/9000.html#more