Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

"Ο πολίτης που βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης..", σε λίγο ΘΑ έχει και του πουλιού του γάλα..

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις χθες, διέψευσε τη φημολογία περί επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό το οποίο κάνουμε εμείς τώρα, είναι να δουλεύουμε, να δώσουμε όλες εκείνες τις διαστάσεις, τις κοινωνικές, τις αναπτυξιακές, οι οποίες είναι αναγκαίες πλέον για την πολιτική μας».
Ερωτηθείς αν στην «κοινωνική ατζέντα» της κυβέρνησης υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο και αν υπάρχουν σχετικές πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια δέσμη μέτρων, υπό την έννοια ότι θα κάνουμε κάποιες παροχές, ή θα γίνουν κάποιες εξαγγελίες, όπως και στην Έκθεση φυσικά, αφορά αυτό, οι οποίες πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».

«Εμάς», τόνισε, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε τομέα της πολιτικής μας, ακόμη και εκεί που η πολιτική είναι πολύ σκληρή, όπως στο δημοσιονομικό τομέα, να αναδείξουμε το κοινωνικό προφίλ της δικής μας πολιτικής».

Δηλαδή, είπε, «να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε ο αδύναμος, κυρίως, πολίτης, ο μέσος πολίτης, ο οποίος πραγματικά πλήττεται από αυτή την κρίση, ο οποίος βρέθηκε και όλο αυτό το διάστημα να βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης, ως απλός πολίτης, να του δώσουμε εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση».

AΠΕ
Σχόλια:
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..
Ο πολίτης θα ελαφρυνθεί, θα έχει ασφάλεια, καλύτερη υγεία και παιδεία, θα έχει προστασία σε όλα τα επίπεδα...
Δηλαδή, "Ο πολίτης που βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης", σε λίγο ΘΑ έχει και του πουλιού του γάλα.
Τώρα λέει ΘΑ αναδείξει η κυβέρνηση το κοινωνικό προφίλ της πολιτικής της.
Δεν μας λέτε την κεντρική ιδέα, πως θα του δώσετε όλα αυτά που είχατε προεκλογικά δεσμευθεί;
Αμ το άλλο με τον μέσο πολίτη που βομβαρδίζεται...
Πως θα τον ελαφρύνετε αυτόν κ. Πεταλωτή;
Αλλά ας μην παρελθοντολογούμε, να μας πείτε πως θα κάνετε πράξη αυτά που αναφέρατε πιο πάνω.
Να μας πείτε απλά και κατανοητά πως θα σταθεί ψυχολογικά ο μέσος Έλληνας, οικογενειάρχης, εργαζόμενος, αλλά κυρίως ο Έλληνας άνεργος.
Αυτά να μας πείτε κ. Πεταλωτή.
Πότε και πως ;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_6630.html