Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Προς Διαμαντοπούλου: Δαματρυρία εκπαιδευτικών από την Φλώρινα

Florina.jpg

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 και με αποκλειστικό θέμα «το κοινωνικό πρόβλημα» που δημιουργείται με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην ικανοποιηθούν αποσπάσεις εκπαιδευ-τικών στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των σχολείων, αποφάσισε να σας αποστείλει επι-στολή διαμαρτυρίας.

κα Υπουργέ,

μετά το μεγάλο αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών στο Νομό μας ζητήθηκαν από τη Δ/νση Π.Ε. είκοσι δύο (22) εκπαιδευτι-κοί για τα λειτουργικά κενά που προέκυψαν.

Το Υπουργείο σας προτίμησε για την κάλυψη των λειτουργικών κενών να τοποθετήσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Ο δικαιότερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος που εφαρμόζεται εί-ναι η απόσπαση εκπαιδευτικών που κατάγονται από τον Νομό Φλώρι-νας και υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας να προ-ηγείται του διορισμού των αναπληρωτών κάτι το οποίο σας είχε ζητη-θεί και από την Ομοσπονδία μας.

Και αναφερόμαστε σε εκπαιδευτικούς με πολύχρονη υπηρεσία, οικογένειες με ανήλικα τέκνα, σύζυγοι ένστολων, μέλη ΟΤΑ (οι οποίοι καλύπτονται άλλωστε και με σχετικό νόμο) και εκπαιδευτικοί με σοβα-ρά προβλήματα υγείας.

Άρα η απόσπαση αυτών των εκπαιδευτικών εκπληρώνει πέρα από κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και τον κοινωνικό χαρακτήρα των αποσπάσεων δίνοντας λύσεις σε ζωτικά προβλήματα (οικονομική κρίση, διάλυση οικογένειας).

Είναι ακατανόητη η εμμονή σας, στη μη πραγματοποίηση των αποσπάσεων «κοινωνικού χαρακτήρα» και απαράδεκτο το γεγονός, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι για την κάλυψη των κενών αυτών με α-ναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Ο στόχος προφανής.
Να διασπαστεί το ενιαίο εκπαιδευτικό μέτωπο, δημιουργώντας τεχνίτη ρήξη των μονίμων εκπαιδευτικών με τους αναπληρωτές εκπαι-δευτικούς.

Τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του συνόλου των εκπαιδευτικών δεν περνούν.

Επιτέλους, ας επιδειχθεί η ελάχιστη σοβαρότητα και ας αναδει-χθεί η αληθινή ευθύνη, έναντι της πονηρίας του Υπουργείου, για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τελικό νικητή τη ίδια την ΠΑΙΔΕΙΑ.

Διαφορετικά πολύ φοβόμαστε, ότι το χάσμα που δημιουργεί με ευθύνη του το Υπουργείο στη σχέση με την Εκπαιδευτική κοινότητα θα έχει αρνητικές συνέπειες, που διαχέονται σε όλη την κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΪΣΙΔΗΣ


http://parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1