Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Χαστούκι στον Γιώργο Παπανδρέου από τους υπουργούς και βουλευτές του!


Για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός συντρίβεται πολιτικά ο Γιώργος Παπανδρέου και τώρα πρέπει η νέα κωλοτούμπα να επενδυθεί με ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα και γιατί όχι με αυτοκριτική.

Ο σχεδιασμός των στενών συνεργατών του ΓΑΠ, τον είχε πείσει πως με υποψήφιους στις 13 Περιφέρειες της χώρας υπουργούς, ή έστω προβεβλημένους βουλευτές, θα είχε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, αναγκαίο να «νομιμοποιήσει» τις επιλογές της κυβέρνησης (ΔΝΤ, συντάξεις, μισθοί…).

Πρόεδρε «θα πάρουμε ανάσα διάρκειας ενός έτους», του πιπίλιζαν το μυαλό…
Κι ο Γ. Παπανδρέου πείστηκε!
Διαλαλούσε προς κάθε κατεύθυνση, σε κάθε ευκαιρία, ότι οι υπουργοί θα δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή!
Το πρώτο χαστούκι στον πρωθυπουργό της χώρας ήταν από μια υπουργό της απολύτου δικής του εμπιστοσύνης και επιλογής!
Η κυρία Μπιρμπίλη, που υπουργοποιήθηκε ενώ δεν είναι βουλευτής αλλά πρώην συνεργάτης του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Αβραμόπουλου και στενή φίλη της οικογένειας Παπανδρέου, βγαίνοντας από το γραφείο του πρωθυπουργού είπε «πως δεν είναι στους σχεδιασμούς της να δεχθεί να είναι υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής…
Ο Γ. Παπανδρέου, ίσως λόγω της προσωπικής-φιλικής σχέσης με την υπουργό του, έκανε πως δεν άκουσε τίποτα, ελπίζοντας να ξεχαστεί η πρωτοφανής στάση μιας υπουργού που δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι συνεχίστηκε η πολιτική «επικοινωνίας» για τις υποψηφιότητες των πρωτοκλασάτων υπουργών και βουλευτών του πρωθυπουργού, ταυτόχρονα με την ανάθεση έργου σε ιδιωτικές εταιρίες γκαλοπατζήδων (πόσο άραγε στοίχισαν οι σφυγμομετρήσεις και ποιες εταιρίες πήραν τις δουλειές;), φτύνοντας όλες τις εγκυκλίους που είχε εκδώσει το ίδιο το Κίνημα και υπόγραφε ο ίδιος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξυνίδης.
Κατόπιν οι αρνήσεις των υπουργών και βουλευτών του μετατράπηκαν από ρυάκι, σε χείμαρρους και κατέληξαν σε ορμητικά ποτάμια, σε κατακλυσμό!
Μαγκριώτης, Μπατζελή, Καστανίδης, Αθανασιάδης, Τιμοσίδης… και τόσους άλλους που δεν φθάνουν πολλές κόλλες αναφοράς για να καταγραφούν.
Ζαλισμένος από τα χαστούκια των ανθρώπων που πρωτοστατούν στην πολιτική σκηνή ελέω ΓΑΠ και δεν είναι καν μέλη του ΠΑΣΟΚ (δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, για να θυμηθούμε τον Κατσιφάρα), σήμερα το βράδυ αναζητείται μια διέξοδος…
Βέβαια, όταν δεν έχεις πολιτική, δεν μπορείς να έχεις πολιτικές κινήσεις και αναγκαστικά μετατρέπεσαι σε έρμαιο των χρυσοπληρωμένων συμβούλων-διαφημιστών.
Πως θα μπορέσει αύριο ο κύριος Γ. Παπανδρέου να δικαιολογήσει μια τεράστια πολιτική κωλοτούμπα;
Πως θα δικαιολογήσει, βασικά στον ίδιο τον εαυτό του αν κοιταχθεί στον καθρέπτη, πως όταν καλεί στην εξέδρα τους υποψήφιους περιφερειάρχες, δεν θα είναι οι υπουργοί του, αλλά οι νομάρχες που είχε αποκλείσει μέχρι σήμερα;
Σίγουρα θα χρειαστεί φροντιστήριο από θεατρολόγους και επιστήμονες της υποκριτικής, για να μην καταρρεύσει…
Νομάρχης στη Βοιωτία, νομάρχης στη Στερεά, νομάρχης στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη…
Και… θα τολμήσει να επιστρέψει σε διαδικασίες και πολιτικές ΠΑΣΟΚ, θα στείλει σπίτια τους τις /τους αλαζόνες και αχάριστους που δάγκωσαν το χέρι του ευεργέτη τους;
Θα πάρει το μήνυμα, ή θα συνεχίσει να κάνει τον κινέζο;

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/09/blog-post_05.html#more