Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Όλα τα...δίδυμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις 13 Περιφέρειες

sgouros.jpg

Διαμορφώθηκαν τα… δίδυμα των αντιπάλων που θα «κονταροχτυπηθούν» στις 7 Νοεμβρίου, στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ειδικότερα:

Στην Κεντρική Μακεδονία θα διεξαχθεί «μάχη» μεταξύ του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, στηριζόμενου από τη ΝΔ και του υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη, από το ΠΑΣΟΚ.

Στη Δυτική Μακεδονία θα μονομαχήσουν οι Γιώργος Δάκης, νομάρχης Κοζάνης, από τη ΝΔ και ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης γεωπόνος, μέλος του Δ. Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, στηριζόμενος από τη ΝΔ θα αναμετρηθεί με τον Άρη Γιαννακίδη, επί δύο τετραετίες νομάρχη Ροδόπης, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Ήπειρο ο νομάρχης Ιωαννιτών, Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αγοραστός θα αντιπαρατεθεί με τον Απόστολο Παπατόλια, νομάρχη Μαγνησίας, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Στα Ιόνια Νησιά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Σπύρου, θα αναμετρηθεί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Ηλία Μπεριάτο.

Στη Δυτική Ελλάδα ο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα η ΝΔ ποιος θα είναι ο αντίπαλος του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Στερεά Ελλάδα θα υπάρξει μάχη μεταξύ του νομάρχη Φθιώτιδας Αθανάσιου Χειμάρα, υποστηριζόμενου από τη ΝΔ και του επί δύο τετραετίες νομάρχη Βοιωτίας, Κλέαρχου Περγαντά, υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Αττική θα κονταροχτυπηθούν ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο για δύο τετραετίες νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Πελοπόννησο, η μάχη διεξάγεται μεταξύ του νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, υποστηριζόμενου από τη ΝΔ και του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού με τη ΝΔ, Πέτρου Τατούλη, υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, αντιμετωπίζει τον Νάσο Γιακαλή, Δήμαρχο Μυτιλήνης, στηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Στο Νότιο Αιγαίο ο πρώην Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, στηριζόμενος από τη ΝΔ θα μονομαχήσει με τον Γιάννη Μαχαιρίδη, επί δύο τετραετίες νομάρχη Δωδεκανήσου, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος στην Κρήτη ο Γιάννης Πλακιωτάκης, από τη ΝΔ θα αντιμετωπίσει τον υφυπουργό Οικονομίας, πρώην Ευρωβουλευτή και πρώην δήμαρχο Αρχανών Σταύρο Αρναουτάκη, στηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BD%CE%B4-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-13-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82