Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αποχή μαθητών από την παρέλαση στην Πτολεμαΐδα

Δεν θα παρελάσουν, στο πλαίσιο της Εθνικής εορτής της Επανάστασης του 1821, οι μαθητές των γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας του δήμου Εορδαίας (πρώην δήμος Πτολεμαΐδας), διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των σχολείων τους.

Την απόφαση αυτή έλαβαν τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων και οι σύλλογοι γονέων της περιοχής.

«Οι μαθητές των δύο γυμνασίων του δήμου Εορδαίας, θα απόσχουν αύριο από τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Θα συμμετέχουν μόνο στον εκκλησιασμό και τη δοξολογία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαλάτειας, Νίκος Φωστηράς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο χώρο των παρελάσεων θα αναρτηθούν πανό, σε «ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των δύο γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας και τη μεταφορά των μαθητών στα γυμνάσια Ανατολικού και Εμπορίου αντίστοιχα».

Ο κ. Φωστηράς επισήμανε ότι η Γαλάτεια απέχει 17,5 χλμ από το Εμπόριο και ότι ο δρόμος αυτός είναι στενός και επικίνδυνος. «Είναι δύσκολο για τους μαθητές να διανύουν καθημερινά την απόσταση αυτή», τόνισε και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε».

http://www.i-reportergr.com/2011/03/blog-post_7963.html