Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ε. Κωνσταντινίδης (ΝΔ-Φλώρινα): Θα επαναλειτουργήσει η γραμμή τραίνου Φλώρινας-Θεσσαλονίκης


Οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Λιάνης Γεώργιος και Κωνσταντινίδης Ευστάθιος συναντήθηκαν σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο και τους συνεργάτες του. Στη συνάντηση συμφωνήθηκεσε πρώτη φάση να λειτουργήσει και πάλι η γραμμή Φλώρινας – Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκης – Φλώρινας με δύο δρομολόγια, ένα πρωϊνό και ένα βραδινό, καθώς και με ένα τρίτο θεματικό δρομολόγιο, του οποίου οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν και θα καθοριστούν στη σύσκεψη της 26ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα.

Επίσης ο κ. Ζηλιασκόπουλος δέχθηκε τη μείωση του κόστους συνεισφοράς των επιβατών του Νομού μας για τη λειτουργία της γραμμής. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου και η ΔΕΗ θα καλύψουν ένα μέρος των εξόδων, ενώ το υπόλοιπο ποσό, που ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, θα καταβάλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπήρξε η δέσμευση, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργία της γραμμής την περίοδο του Πάσχα.

Παράλληλα, τέθηκε από τους δύο Βουλευτές το θέμα της υπαγωγής της γραμμής στο πρόγραμμα επέκτασης της ηλεκτροκίνησης σε διάφορες γραμμές που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεξεργάζεται και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας της γραμμής και σε βάθος χρόνου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας. Το θέμα αυτό δεσμεύτηκαν να θέσουν οι Βουλευτές και σε όλους τους αρμόδιους της κυβέρνησης για να επιτευχθεί τελικά η ένταξη στο πρόγραμμα.