Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Απολαυστικό 3D βίντεο: Η Ακρόπολη πανοραμικά υπό τον ήχο του Ζορμπά


Το μεγαλείο μιας από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, αλλά και ο Ιερός Βράχος όπως σίγουρα δεν τον έχετε ξαναδεί, - ακόμα και εάν είχατε την τύχη να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης - σε ένα βίντεο. Και μάλιστα με την υπογραφή Ρώσων δημιουργών.
Η ιστοσελίδα AirPano επικεντρώνεται στη δημιουργία υψηλής ανάλυσης 3D εναέριων φιλμ - πανοραμάτων, με στόχο όχι το κέρδος, αλλά την ύψιστη ικανοποίηση από τη δημιουργία.

Η ιστορική Αθήνα δεν θα μπορούσε να μην "φιγουράρει" ανάμεσα στα δεκάδες τέτοια φιλμ που φιλοξενούνται ήδη στο Airpano.com.




Από τη Σιγκαπούρη και τις Μαλδίβες, από το Νεπάλ και μία αλλιώτικη πτήση στην στρατόσφαιρα, το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Ικτίνου και Καλλικράτη λαμβάνει πλέον μέρος στο δημόσιο διαγωνισμό με κριτή τους εκατομμύρια χρήστες, ώστε να ανακηρυχτεί ένα από τα Top 20 panoramas στον κόσμο."Αυτά τα βίντεο, δίνουν στους χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά σε δεκάδες ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη μας με ένα κλικ", έχει δηλώσει ένας εκ των δημιουργών της σελίδας.

Μία πλοήγηση άλλωστε στο AirPano.com μπορεί να σας πείσει.

Ο ενθουσιασμός και το μεράκι των φωτογράφων που συμμετέχουν στο αξιόλογο έργο έχουν ήδη βρει μεγάλη απήχηση στο κοινό, ενώ τα βραβεία και οι διακρίσεις πέφτουν σαν βροχή.

Το 2012 το AirPano κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό "RuNet". Το 2013 το ρωσικό National Geographic αγκάλιασε την προσπάθεια των Ρώσων δημιουργών και έδωσε επιχορήγηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του έργου τους. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος τίμησε σε ειδική παρουσίαση τη συμβολή των συντοπιτών του στη διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας, ενώ "National Geographic", "GEO", "Der Spiegel", "Daily Mail" και πολλά ακόμα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί λεπτομερώς σε ειδικές τους εκδόσεις στα "360 μοιρών Πανοράματα Εικονικής Πραγματικότητας".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από την επιτυχία είναι οι εξής: Oleg Gaponyuk, Andrey Zubetz, Dmitry Moiseenko, Mike Reyfman, Ivan Roslyakov, Sergey Rumyantsev, Stanislav, Sedov, and Sergey Semenov.

Ρίξτε μία ματιά στα πλούσια βιογραφικά τους.