Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ξανά το φάσμα της χρεοκοπίας πάνω από την Ελλάδα

Ξανά το φάσμα της χρεοκοπίας πάνω από την Ελλάδα
Εκτός ορίων βγαίνει η τεχνητή κόντρα που εσκεμμένα προκαλεί η Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, δημιουργώντας για ακόμα μία φορά κλίμα ανασφάλειας και αστάθειας για την οικονομία της χώρας  

Ασφαλείς πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε ότι είναι απίθανο το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Αντ' αυτού οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να αναβάλλουν μέχρις εσχάτων την ομαλή χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, ενώ δεν είναι διόλου απίθανο η χώρα μας να κάνει τουλάχιστον ένα εξάμηνο να... ξαναδεί δόσεις του Ευρωπαϊκού δανείου.
euro1
Οι δανειστές εξωθούν την ελληνική οικονομία σε ασφυκτικό τέλμα προκειμένου να είναι σε θέση ισχύος απέναντι στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με σημείο αιχμής τις αποκρατικοποιήσεις. Την ώρα που λένε ότι σκοπός του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι να οδηγήσει την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα κίνητρά τους είναι άλλα, και τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα υποχθόνια.
Όλα δείχνουν ότι το σκηνικό που δημιουργείται είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την Ελλάδα, καθώς οι Ευρωπαίοι με το πρόσχημα της εκταμίευσης της δόσης θέλουν να υφαρπάξουν από την χώρα μας και τα τελευταία ψήγματα εθνικής κυριαρχίας.
Πλέον δεν μιλάμε απλά για "εθνική υποδούλωση" αλλά για πλήρη κατάπτωση κάθε ίχνους εθνικής αξιοπρέπειας. Βρισκόμαστε απέναντι σε "γκάνγκστερς", οι οποίοι είναι περισσότερο απειλητικοί κι από τους γκάνγκστερς των αγορών. Η κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει το πού οδεύουν τα πράγματα.
ellada
Γι' αυτό μην εκπλαγούμε αν στο επόμενο διάστημα δούμε κινήσεις εκ μέρους του Πρωθυπουργού με τις οποίες θα προσπαθήσει να φέρει τους Ευρωπαίους προς των ευθυνών τους.
Το ραντεβού Σαμαρά-Μέρκελ την Παρασκευή θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Έλληνα Πρωθυπουργού να αναστρέψει την κατάσταση και να ακυρωθεί ένας ύπουλος σχεδιασμός εις βάρος της χώρας μας, που σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς μοιάζει να έχει χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/371946/xana-to-fasma-hreokopias-pano-apo-tin-ellada#ixzz2l6ptENvq