Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οι Έλληνες πεινάνε και ο Βενιζέλος δίνει 2,5 εκατ. ευρώ στην Αλβανία

Οι Έλληνες πεινάνε και ο Βενιζέλος δίνει 2,5 εκατ. ευρώ στην Αλβανία
Ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε να δώσει η Ελλάδα 2,5 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του Εθνικού Θεάτρου Αλβανίας.
Το λαϊκό αίσθημα προκαλεί για μια  ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος.
Την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, την ώρα πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις και το ένα μέτρο λιτότητας διαδέχεται το άλλο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έταξε στην Αλβανία την συμβολή της Ελληνικής κυβέρνησης με 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή Εθνικού Θεάτρου της γειτονικής χώρας.
Την υλοποίηση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνεισφέρει με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην κατασκευή του εθνικού θεάτρου ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης, Νίκο Πελέσι.
Ναι, καλά διαβάσατε, όταν νοικοκυριά στην Ελλάδα βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, τη στιγμή που ετοιμάζονται για άρση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοιράζει εκατομμύρια στους γείτονες.
6ad8ae9940b7f0c2b17d9c69717791a0 XL
Η κίνηση Βενιζέλου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και σε μερίδα ηθοποιών καθώς,  οι εθνικές σκηνές στην Ελλάδα δεν έχουν να πληρώσουν φως, νερό, τηλέφωνο και υπουργός Εξωτερικών τάζει «δωράκια» στην Αλβανία.
Αλήθεια, γιατί να δώσει η Ελλάδα 2,5 εκατ. ευρώ σε μια χώρα που δεν διστάζει να μιλήσει για Τσαμουριά, ξυλοκοπεί τους Έλληνες Ορθοδόξους στην Πρεμετή και πολλοί από τους πολιτικούς της δηλώνουν πως τα αλβανικά σύνορα είναι στην Πρέβεζα;
Ποιος ο λόγος αυτής της ευαισθητοποίησης του κ. Βενιζέλου προς τον πολιτισμό της γειτονικής χώρας;
Που θα βρει ο κ. Βενιζέλος αυτά τα 2,5 εκατ. ευρώ; Από τους Έλληνες φορολογούμενους που έχει «στάξει» ή μήπως από κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που περιμένει πως και πως η Ελλάδα;
Τι θα ωφελήσει τον ελληνικό λαό μια τέτοια κίνηση;
Η υπόσχεση Βενιζέλου
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, στις 15/11/2013 ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης και συζήτησαν για διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και πολιτιστικής πολιτικής. Εκεί αναφέρθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης του εθνικού θεάτρου της Αλβανίας.
benizelos
«Μια παλιά πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν να συμβάλει χρηματοδοτικά με ένα ποσό περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στην κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, στο κέντρο των Τιράνων. Τώρα επιβεβαιώνουμε αυτή μας τη διαθεσιμότητα. Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός εμβληματικού κτηρίου που συμβολίζει και τη φιλία μας, αλλά και την έμφαση που δίνει η Αλβανική κυβέρνηση και ο Αλβανός Πρωθυπουργός στα θέματα του πολιτισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το θέμα έφερε στη Βουλή η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εξωτερικών.
Η βουλευτής ζητά από τους υπουργούς να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την λόγω χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα, εάν τα χρήματα προέρχονται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, καθώς επίσης και αν η χώρα μας θα έχει ανταποδοτικά οφέλη από την κίνηση αυτή και ποια είναι αυτά.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/371921/oi-ellines-peinane-kai-o-venizelos-dinei-2-5-ekat-eyro-stin-alvania#ixzz2l6oaagnA