Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η φυγάδευση Κυριακίδη κλονίζει την κυβέρνηση



Η φυγάδευση Κυριακίδη κλονίζει την κυβέρνηση
 Το ένταλμα εκτελέστηκε μια μέρα μετά την σύλληψη Λαυρεντιάδη!
Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η φυγάδευση του Πέτρου Κυριακίδη που θεωρείται ο ιθύνων νους στο σκάνδαλο της Proton.
Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, οι εσωκομματικές αντιδράσεις λαμβάνουν διαστάσεις “τσουνάμι”.
Πολλοί παραλληλίζουν τον ρόλο του Κυριακίδη με αυτόν του Χριστοφοράκου στο σκάνδαλο Siemens. Ήταν ο άνθρωπος με την βαλίτσα που από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alapis έκανε δημόσιες σχέσεις με πολιτικούς αλλά μοίραζε και εκατομμύρια σε σαπάκια των ΜΜΕ, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί που έβρισκε τόσα λεφτά.
Αυτό πάντως που έχει εξοργίσει τους βουλευτές είναι η καθυστέρηση στην εκτέλεση του εντάλματος που την αποδίδουν καθαρά στην σχέση του με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.
Ακόμα και αν ο Κυριακίδης συλληφθεί, του δόθηκε όλος ο καιρός να κρύψει επιβαρυντικά στοιχεία, μαύρες λίστες και εμβάσματα που ενδεχομένως να οδηγούσαν σε πολιτικά πρόσωπα. Του δόθηκε όμως και η ευκαιρία να “εξαφανίσει” την πολυπληθή φρουρά που τον συνόδευε σε κάθε του εμφάνιση.
Οι πληροφορίες μας λένε πως η προέλευση των security του Κυριακίδη θα δημιουργούσε πολιτικό σεισμό.
Πολλοί θέτουν και θέμα παραμονής στην κυβέρνηση του κυρίου Σίμου Κεδίκογλου που λίγο καιρό πριν παρευρέθηκε στην “βράβευση” του Πέτρου Κυριακίδη από “μαϊμού” εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρουμανίας!
Η βράβευση έγινε σε όροφο μαιευτηρίου όπου και ανακοινώθηκε η έναρξη έρευνας του Πέτρου Κυριακίδη για παραγωγή εμβολίου από …αυγό!
Capture
Σε πρώτο πλάνο Κυριακίδης – Κεδίκογλου. Στο δεξί άκρο ο… χαμογελαστός Άδωνις Γεωργιάδης
Το γιατί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης καταδέχεται να πάρει μέρος και να επικροτεί απατεωνιές δεν χρειάζεται ειδική εξήγηση.
Όπως δεν χρειάζεται εξήγηση η σιωπή μεγάλης μερίδας των μέσων για την εξαφάνιση του.
Η δικαιοσύνη όμως γιατί επέτρεψε αυτό το έγκλημα; Γιατί αφήνει στο απυρόβλητο δημοσιογράφους και εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν σκανδαλωδώς από προϊόντα εγκλήματος όπως η ίδια αποφαίνεται;
Ποιός είναι τελικά ο Πέτρος Κυριακίδης και έχει την δύναμη να εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση;