Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ανυπόστατες οι φήμες που φέρνουν τον Κώστα Σημίτη ελεγχόμενο από τον ΣΔΟΕ.


ΣΔΟΕ έλεγχοςΑποκαλύπτει η Τρολυμπία

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας “Ελλάδα”, άρχισε η διασπορά φημών που θέλουν τον ελεγχόμενο τ. πρωθυπουργό να είναι ο Κώστας Σημίτης. Αλλά και άλλες αθλιότητες που θέλουν τον ελεγχόμενο αρχηγό κόμματος να είναι ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όλες αυτές η φημολογίες που συνοδεύονται με δήθεν “αποκλειστικές πληροφορίες”, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, οι συκοφάντες υποστηρίζουν ότι “βρέθηκαν περίεργες κινήσεις από λογαριασμούς σχετιζόμενους με τον Γιάννο Παπαντωνίου (συγκεκριμένα την σύζυγο του) σε λογαριασμούς που φέρεται να έχουν σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό που έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ”.

Αυτά βεβαίως δεν έχουν καμμία υπόσταση. Κατά την διακυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον εμπλέκει με κακοδιαχείριση δημόσιο χρήματος. Όλα τα μεγάλα έργα, οι αυτοκινητόδρομοι, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι λιτοί Ολυμπιακοί αγώνες, η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ, τα ευρηματικά Swaps της Goldman Sachs, η θωράκιση της άμυνας με Γερμανικά υποβρύχια, των αιθέρων με τα TOR M1, του εδάφους με τα Leopard, η αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών με την Siemens, των σιδηροδρόμων με την MAN, των οχημάτων με την Daimler Benz, της δημόσιας ασφάλειας με το C4i, η αναβάθμιση της οικονομίας μέσω του Χρηματιστηρίου, τα ναυπηγεία, η ΕΤΒΑ, το Πόρτο Καρράς, οι εκδόσεις Ανδρουλιδάκη, οι δημόσιες συχνότητες και τόσα άλλα, έγιναν υπό καθεστώς εθνικού συμφέροντος και απόλυτης διαφάνειας.

Η προσεκτική επιλογή των εκλεκτών συνεργατών, έρχεται να ολοκληρώσει την εικόνα: Άκης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Γιάννος Παπαντωνίου, Θόδωρος Τσουκάτος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου, Μ. Νεονάκης, Γ. Σεφερτζής και τόσοι άλλοι, αποτελούν διαχρονικούς πολιτικούς αδάμαντες.

Όσο για την φημολογούμενη εμπλοκή Βενιζέλου, είναι και αυτή μία μυθοπλασία, απόρροια της λίστας που δημοσίευσε ο Κ. Βαξεβάνης και όπως έχουμε αποδείξει, βρίθει συνωνυμιών. Το να έχεις καταθέσεις στην HSBC όντας στον σκληρό πυρήνα του παπανδρεϊκού μνημονίου, όχι μόνο δεν είναι ατόπημα, αλλά είναι must. Ήταν η ξένη τράπεζα με το υποκατάστημα στην Ελλάδα που αγκάλιασε στοργικά όσους γνώριζαν τι είχε οργανώσει ο Γιωργάκης.
Δείτε τι γράφει το Κουτι της ΠανδώραςΟ Βενιζέλος καταθέτης στην HSBC
του Κώστα Βαξεβάνη
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο φιγουράρει για πρώτη φορά στο πόθεν έσχες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Εκτός από τις αστρονομικές καταθέσεις στο σύνολο σχεδόν των Τραπεζών της Ελλάδας και την τεράστια ακίνητη περιουσία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει καταθέσεις στην HSBC.
Την Τράπεζα δηλαδή από την οποία προέρχεται η λίστα Λαγκάρντ. Ο Βενιζέλος έχει τρεις συνολικά λογαριασμούς οι οποίοι δεν φαίνονταν σε προηγούμενο πόθεν έσχες. Ο ένας λογαριασμός έχει 1.082,31 ευρώ, ο δεύτερος 45.000 ευρώ και ο τρίτος 43.894 λίρες Αγγλίας.
Το 2009 ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις στην ΗSBC. Δηλώνει ότι έχει καταθέσεις το 2011 αφού δηλαδή έχει παραλάβει στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ με καταθέτες στην HSBC.
Δεν γίνεται αναφορά αν πρόκειται για την HSBC της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον το γεγονός, πως ένας υπουργός που χειρίστηκε την λίστα Λαγκάρντ, δεν ήξερε ποιος την παρέλαβε απ” τον ίδιο και βέβαια δεν αξιοποίησε το περιεχόμενό της, ότι έχει καταθέσεις στην ίδια Τράπεζα.
Είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής να δώσει εντολή να ελεγχθεί επιτέλους όχι το «έσχες» αλλά το «πόθεν» των εκατομμυριούχων ελλήνων βουλευτών για να εξακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων όσων με τα εκατομμύρια τους στις Τράπεζες παίρνουν αποφάσεις λιτότητας για τον ελληνικό λαό.
Είναι θέμα ηθικής τάξης αλλά και ουσίας να απαντήσει ο κύριος Βενιζέλος σε ποια HSBC έχει τις καταθέσεις του. Μέχρι τότε, υπάρχει κίνδυνος, ο καθένας να υποθέτει, πως κάποιοι ως τώρα αρνούνται να ελέγξουν τη λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες της HSBC φοβούμενοι πως έτσι δημιουργούν προηγούμενο ελέγχων στην συγκεκριμένη Τράπεζα. Και πριν απαντήσει ο κύριος Βενιζέλος, καλό είναι να απαντήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Να τελειώνει το παραμύθι του «Πόθεν Έσχες» και να αρχίσει δειγματοληπτικά έστω ο έλεγχός του.