Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τη παραίτηση του Χ. Παπουτσή ζητά η Ν.Δ. Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τη παραίτηση του Χ. Παπουτσή ζητά η Ν.Δ. http://24oros.blogspot.com/2011/02/blog-post_166.html#ixzz1DRkNOSpo

Τη παραίτηση του Χ. Παπουτσή ζητά η Ν.ΔΤην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ζήτησε σήμερα η Ν.Δ...  Αφορμή στάθηκε η συμπεριφορά του ταξίαρχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ο οποίος  απαγόρευσε την κίνηση και την στάθμευση γεωργικών οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού από σήμερα στις 8 το πρωί έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής, όπως
επίσης και κάθε δημόσια ή υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία ή απόπειρα συνάθροισης.
Παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για απόφαση που καταλύει σοβαρές συνταγματικές ελευθερίες και ανοίγει την πόρτα σε μία επικίνδυνη τακτική για την κυβέρνηση και ζήτησε να δώσει διευκρινίσεις ο Χ. Παπουτσής σήμερα, διότι "τα πράγματα δεν είναι απλά: αφού η κυβέρνηση έδεσε τη χώρα με το Μνημόνιο επιχειρεί τώρα να αφαιρέσει σοβαρά δικαιώματα".

Τον εκπρόσωπο της ΝΔ ακολούθησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο θέμα, ζητώντας επίσης να προσέλθει στην Ολομέλεια ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ) έκανε λόγο για ένα ακόμη κρούσμα μετά την Δευτέρα, οπότε, στις Σέρρες, οδηγήθηκαν στο κρατητήριο συνδικαλιστές αγρότες. Έθεσε δε το ερώτημα «πού πάει η κατάσταση» και ζήτησε να τοποθετηθεί ο κ. Χ. Παπουτσής διότι το "«αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ξεφεύγει από όλα τα όρια και τα πλαίσια και προτού να έχουμε παραπέρα ολισθήματα". Ο αστυνομικός διευθυντής δεν πρέπει να λειτούργησε από μόνος του, ανέφερε ο κ. Χαλβατζής.

 Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Αστέριος Ροντούλης χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα, γιατί - όπως είπε - μαζεύεται μια επικίνδυνη εκρηκτική ύλη στην κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση απαντά με κυνισμό και προϊσούσα αυταρχικότητα και ο όποιος κοινωνικός διάλογος είναι για την τήρηση των προσχημάτων.  Ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε για απόφαση που έχει να υπάρξει από την εποχή της Χούντας και τόνισε πως ο ταξίαρχος επέβαλλε στρατιωτικό νόμο στο νομό του, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα. «Η χώρα κυβερνάται πλέον πραξικοπηματικά, με βάση το μνημονιακό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται κατά παραβίαση του Συντάγματος», ανέφερε. Αυτή την ώρα εφαρμόζονται διώξεις και η χώρα μετατράπηκε σε απέραντο ποινικοστάσιο, είπε.
Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπεντενιώτης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή δεν καταλύει κανένα συνταγματικό δικαίωμα, αλλά περιορίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια να περιοριστούν δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα. Κατηγόρησε μάλιστα την ΝΔ ότι έθεσε το θέμα αυτό τόσο ψηλά, γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη θέση της στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

 «Μερικά ζητήματα» είναι σημαντικότερα και, καθώς φαίνεται, στις Σέρρες "ανοίγει μια χαραμάδα που δεν είναι τυχαία", απάντησε ο Κώστας Μαρκόπουλος, ρώτησε αν κάτι σύννομο, είναι και δημοκρατικό και κατέληξε λέγοντας πως οι αγρότες δεν πήγαν να κλείσουν τα σύνορα, αλλά να παραταχθούν.