Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σφίγγουν οι κώλοι: Ένα μήνα και 34 νεκρούς μετά και η Αννούλα θυμήθηκε να βγάλει εγκύκλιο για τη γρίπη στα σχολεία!!

http://www.labcy.com/userimages/H1N1.jpgΈνα μήνα μετά τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης και αφού χάθηκαν 34 άνθρωποι και πάνω από 100 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ήρθε η πρώτη αντίδραση από το Κράτος του ΠΑΣΟΚ και τους τουρίστες υπουργούς του που πριν 2 χρόνια είχαν βγει στα κεραμίδια και απαιτούσαν από την Κυβέρνηση Καραμανλή να ανακαλύψει το εμβόλιο και να εμβολιάσει όλους του Έλληνες 5-6 φορές.

Η γνωστή τουρίστρια Αννούλα (Αμερική, Λονδίνο κ.λπ) μόλις σήμερα έβγαλε εγκύκλιο για τα σχολεία μιας και τις προηγούμενες εβδομάδες είχε να κάνει σημαντικότερα πράγματα όπως να επισκευφθεί το μουσουλμανικό τζαμί στο Λονδίνο... σιγά μην καθόταν να ασχοληθεί με τους βλάκες μαθητές των δημοσίων σχολείων... αφού αυτούς τους θεωρεί ούτως ή άλλως αναλώσιμους.

Διαβάστε και την είδηση:

Οδηγίες για την προστασία από την γρίπη έστειλε το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο :

-Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της νέας γρίπης περιλαμβάνουν, αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη, το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Χρησιμοποίηση από όλους αντισηπτικού διαλύματος.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που ασθενούν δεν προσέρχονται στο χώρο του σχολείου.

Εξάλλου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “δεν κρίνεται σκόπιμη η αναστολή λειτουργίας των σχολείων , καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών”.

Το Υπουργείο καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, να καλέσουν τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για να τους ενημερώσουν αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που αναφέρονται στη συγκεκριμένη εγκύκλιο. Να αναγνώσουν την εγκύκλιο με τις οδηγίες στους μαθητές του σχολείου κατά την πρωϊνή συγκέντρωση. Να αφιερώσουν μία διδακτική ώρα για υπενθύμιση των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της γρίπης αυτής.