Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Προάγγελος πρόωρων εκλογών ο εκλογικός νόμος

Από Factorx | Δευτ. 07 Ιουν 2010, 18:56 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Κακά τα ψέματα. Οικονομία και σκανδαλολογία συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα παράλυσης του τόπου, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να «μαζέψει» όχι την κατάρρευση της αγοράς, αλλά ούτε καν υποθέσεις που η ίδια έφερε στο προσκήνιο (πχ Ζήμενς, Βατοπέδι). Ο πρωθυπουργός έχει εγκλωβιστεί στην ίδια την λογική του, να «χυθεί αίμα για να «μην μας πάρει με τις πέτρες ο λαός». Έτσι, βγαίνουν στη φόρα τα «κωλόσπιτα» (για να θυμηθούμε μια ιστορική φράση όταν γινόταν σάλος με το σπίτι του Α. Παπανδρέου) , αλλά ο κόσμος δεν μασάει πλέον και κυρίως η αγορά.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι αντιλαμβανόμενος ο πρωθυπουργός τη ζημιά που παθαίνουν η κυβέρνησή του και το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να αντεπιτεθεί με δύο τρόπους: Αφενός με την «αποκάλυψη» σκανδάλων των αντιπάλων και αφετέρου με αλλαγή της ατζέντας. Και τι πιο καλύτερο από την επαναφορά της αλλαγής του εκλογικού νόμου;

Έτσι με αποκλειστική συνέντευξή του στο in.gr ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προαναγγέλλει έναν νέο εκλογικό νόμο, που θα είναι «το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης», με μονοεδρικές και ευρείες εκλογικές περιφέρειες. «Το σχέδιο έχει προετοιμαστεί, αυτό που απομένει να κριθεί είναι η κατάλληλη στιγμή για την έναρξη της δημόσιας συζήτησης» λέει ο κ. Ραγκούσης και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο νέος νόμος, προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα του γερμανικού εκλογικού μοντέλου, θα βάλει τέλος στη διαφθορά και στην απαξίωση της πολιτικής. Επίσης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των βουλευτών συνδέοντάς το με το νέο εκλογικό σύστημα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231047684.

Ποιο είναι το σχόλιό μας εκτός από το ότι μετά τον Σαμαρά μιλάει τώρα και το ΠΑΣΟΚ για «τέλος της μεταπολίτευσης»; Πάμε για πρόωρες εκλογές.

http://www.antinews.gr/?p=48910