Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σοκ από ξένο δημοσίευμα που ανατρέπει τα πάντα για την "υπογραφή Σαμαρά" !


 

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας New Europe που υποστηρίζει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δις ευρώ, η οποία συνδέεται άμεσα με τα «δάνεια» που μας δίνουν η Γερμανία και η Γαλλία καθώς και με την επιμονή τους να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς… 
 Στο διαδίκτυο, τα σχόλια για το θέμα αυτό, «σέρνονται» εδώ και πολύ καιρό και προηγούνται πολύ του δημοσιεύματος. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ...
οι πωλήσεις που ενδιαφέρουν Γερμανούς και Γάλλους έχουν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες και ήταν μάλιστα και ένας από τους όρους για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του χρέους και την χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 110 δις ευρώ (σ.σ. μόνο που το νέο δάνειο είναι 130 δις ευρώ και το περσινό ήταν 110 δις ευρώ).

 Ωστόσο το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά αν υπάρχουν όντως πιέσεις ή ακόμα και ακριβές παραγγελίες γαλλικών και γερμανικών όπλων όπως έχει καταγγελθεί παλαιότερα, που θα εξοφληθούν με επαχθή νέα δάνεια, παρά την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Αν τα δάνεια δίνονται εκβιαστικά, εφόσον η Ελλάδα δέχεται να «εξοπλιστεί» από τους δανειστές τους. 

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Παπανδρέου έχοντας τότε προοπτική παραμονής άλλων δύο ετών στην εξουσία του είχε τη δυνατότητα να συμφωνήσει. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει και την πρόσφατη ξαφνική απόφαση Μπεγλίτη για αποστρατεία όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Τώρα υποστηρίζει το δημοσίευμα, η συμφωνία που είχε γίνει με τον Παπανδρέου είναι στον αέρα και οι δανειστές μας, Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα την τηρούσε. 

Υποστηρίζει ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να δικαιολογήσει την αγορά νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων την ώρα που η λιτότητα πλήττει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών. Η εμμονή Βερολίνου και Παρισιού να λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για την καταβολή της 6ης δόσης εξασφαλίζουν σε Μέρκελ-Σαρκοζί ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις Παπανδρέου και στο θέμα των αμυντικών εξοπλισμών, υπογραμμίζει το άρθρο. 

 Το άρθρο το βρίσκεται εδώ