Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Deutsche Welle: Το Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας έδωσε εντολή στον κ. Σαχινίδη να διερευνήσει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ;;


Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας».
Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι ξαφνικά τέθηκε το ερώτημα περί δημοψηφίσματος κυρίως από εκείνους που θέλουν επιτέλους να μάθουν πώς φαντάζονται οι Έλληνες το μέλλον τους, φοβούμενοι το δικό τους. «Η κρίση έχει οδηγήσει στη διατύπωση βασικών ερωτημάτων, μέσα ή έξω από το ευρώ» σημειώνει η αρθρογράφος.
“Αλλά επειδή ένα δημοψήφισμα είναι ευαίσθητη υπόθεση, η συζήτηση και ο προβληματισμός γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν του αρέσει να μιλάει ανοιχτά. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας». Η αρθρογράφος δίνει την πληροφορία ότι στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, έδωσαν εντολή στον κύριο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/05/deutsche-welle.html

http://olympia.gr/2012/05/19/deutsche-welle-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%80-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%cf%85/