Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τις αμερικανικές εκλογές έρχεται η έκθεση της τρόικας


Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η περιβόητη έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα είναι αρκετά πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

     Μετά τις αμερικανικές εκλογές έρχεται η έκθεση της τρόικας

Όπως αναφέρει το Reuters, η έκθεση για την ελληνική οικονομία από τους ξένους πιστωτές, την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αναμένονταν μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, πριν δηλαδή την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ωστόσο ''διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας για την ακριβή έκταση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας, σε συνδυασμό με πολιτικές πιέσεις'', δείχνουν καθυστέρηση μέχρι το Νοέμβρη...
Το Reuters επικαλείται αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μιλώντας ανωνύμως στο πρακτορείο υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές.
"Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει να συμβεί τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα που μπορεί να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν από τις 6 Νοεμβρίου," τονίζει ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.
''Μια αρνητική έκθεση'', αναφέρει το δημοσίευμα, ''θα επαναφέρει τις πιέσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και θα έχει καταστροφικές συνέπεις για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και την παγκόσμια οικονομία''.
 Πηγές της τρόικας τόνισαν ότι το δημοσίευμα ''δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα''...
              http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/236713/meta-tis-amerikanikes-ekloges-erhetai-i-ekthesi-tis-troikas